Τελευταίες Ειδήσεις

Ζ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΉ ΟΜΟΣΠΟΝΔΊΑ-Ακατανόητη η απόφαση της κυβέρνησης για το κυνήγι

 


Ζ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΉ ΟΜΟΣΠΟΝΔΊΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ Ν.ΣΠΟΡΑΔΩΝ

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ ΠΕΡΙΒΆΛΛΟΝΤΟΣ ΕΝΈΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΉΣ ΑΛΛΑΓΉΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΉΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΊΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΛΑΡΙΣΑ 6/11/20
ΤΗΛ :2410 282982, 2410 231297
FAX : 2410 282982
URL: www.zkoth.gr email : info@zkoth.gr
Δελτίο τύπου
Παρά το γεγονός ότι εδώ και μήνες μια σειρά Υπουργών και Πολιτικών Παραγόντων του δημοσίου βίου ενημερώθηκαν έγκαιρα και αναλυτικά από την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος, ότι το κυνήγι θα πρέπει να εξαιρεθεί από τις απαγορεύσεις διότι βάση τον Δασικό Κώδικα (Ν.Δ86/69, άρθρο 251 παρ.1 ) "... Η θήρα επιτρέπεται να ασκείται ως άθλημα καθ' όλη την Επικράτειαν..."
Πριν από λίγο με ανακοίνωσή του ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ.Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι απαγορεύεται το κυνήγι διότι το κατατάσσει στις δραστηριότητες ψυχαγωγίας σε αντίθεση με το Δασικό Κώδικα (Ν.Δ86/69 άρθρο 251 παρ1) "... Η θήρα επιτρέπεται να ασκείται ως άθλημα καθ' όλη την Επικράτειαν..."
Η απόφαση αυτή της Κυβέρνησης είναι ακατανόητη καθώς αποκλείει μια μεγάλη μερίδα της κοινωνίας, τους κυνηγούς οι οποίοι συνεισφέρουν και οικονομικά στο κράτος, χωρίς να δίνουν την πρέπουσα βαρύτητα για την ευζωία των κυνηγετικών σκύλων σε αντίθεση με τα κατοικίδια.
Η Ζ' Κ.Ο.Θ. παρακαλεί τους συνάδελφους κυνηγούς να υπακούσουν στις αποφάσεις της Κυβέρνησης καθώς η παράβλεψη αυτών επιφέρει διοικητικά πρόστιμα και παραβάσεις του νόμου περί θήρας.
Θα επανέλθει όμως με σκληρή κριτική απέναντι στις αποφάσεις της Κυβέρνησης.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της
Ζ' Κ.Ο.Θ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.