Τελευταίες Ειδήσεις

«΄Ενταξη των ξενοδοχειακών μονάδων σε μέτρα ενίσχυσης που αφορούν επιχειρήσεις των οποίων η λειτουργία ανεστάλη λόγω κορωνοϊού»

 


Των:              Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

Απόστολου Αβδελά, Βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης

ΠΡΟΣ:           Τον κ. Υπουργό Οικονομικών

Τον κ. Υπουργό Τουρισμού

ΘΕΜΑ:           «'Ενταξη των ξενοδοχειακών μονάδων σε μέτρα ενίσχυσης που αφορούν

επιχειρήσεις των οποίων η λειτουργία ανεστάλη λόγω κορωνοϊού»

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Σύμφωνα με πληροφορίες και στοιχεία που μας παρέθεσαν ιδιοκτήτες Ξενοδοχείων και με δημοσίευμα ηλεκτρονικού τύπου της 6ης Νοεμβρίου 2020, το «Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος» αιτείται την ένταξη των ξενοδοχειακών μονάδων στα μέτρα ενίσχυσης που αφορούν στις επιχειρήσεις, η λειτουργία των οποίων ανεστάλη για την περίοδο του καθολικού κλεισίματος λόγω κορωνοϊού («lock-down»). Σε περίοδο «lock­down», που απαγορεύονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό και η κίνηση από το εξωτερικό έχει σχεδόν μηδενίσει, τα ανοικτά ξενοδοχεία σημαίνει ότι, ναι μεν παραμένουν «ανοιχτά» (εικονική λειτουργία) αλλά κατ' ουσία, είναι «κλειστά» (ανυπαρξία κύκλου εργασιών). Επιπρόσθετα, οι πολύ μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, ενδεχομένως, καλύπτονται σε μεγάλο βαθμό από σχετικά κυβερνητικά μέτρα και έχουν την ευελιξία να διαχειριστούν την περίοδο αυτή (π.χ. κρατούν κλειστά ορισμένα δωμάτια, θέτουν σε αναστολή ένα μέρος των εργαζομένων κλπ), όμως, υπάρχουν και οι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις, σε όλη τη χώρα, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ρευστότητας, ιδιαίτερα όσες εξ’ αυτών υπολόγιζαν να υποδεχθούν κάποιους επισκέπτες, όντας επιχειρήσεις με χειμερινούς προορισμούς.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεσθε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να εντάξετε και τις ξενοδοχειακές μονάδες στα μέτρα που αφορούν στις επιχειρήσεις, η λειτουργία των οποίων ανεστάλη για την περίοδο του καθολικού κλεισίματος («lock-down»), ώστε με απόφαση της Πολιτείας να ενισχυθούν οικονομικά;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

ΑΒΔΕΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.