Τελευταίες Ειδήσεις

¨Βάλτε χειροπέδες στους πραγματικούς απευθύνουν για την ¨πανδημία¨ και της διασποράς του¨ιου¨



Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ Εργαζομένων του Γ.Νοσοκομείου και  Κ.Υ. Ν. Τρικάλων, καταδικάζουμε την την εισαγγελική παρέμβαση σε βάρος υγειονομικών, τον Πρόεδρο και Γραμματέα του Δ.Σ.  τις Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών  Γ.Ν.Καρδίτσας.

            Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους γιατρούς που «σέρνονται» σε ανακρίσεις και να απολογηθούν για το ¨αυτονόητο¨ που με την δράση τους λένε την αλήθεια,για τις τεράστιες ελλείψεις στο σύστημα υγείας και για τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης που άφησε το λαό εκτεθειμένο στην πανδημία.

            Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθηνές, αντί να προσλάβει μόνιμο προσωπικό, με επείγουσες διαδικασίες, και να μονιμοποιήσει τους συμβασιούχους, φτάνει στο σημείο να τρομοκρατεί τους  Υγειονομικούς και να τους στέλνουν κλίσεις σε απολογία.  

            Αντί να πραγματοποιεί συστηματικούς περιοδικούς, προληπτικούς εργαστηριακούς ελέγχους  σε υγειονομικούς και ασθενείς, αφήνει τα νοσοκομεία να  μετατρέπονται σε εστίες διασποράς της επιδημίας, με εκατοντάδες νοσούντες συναδέλφους μας Νοσηλευτές, γιατρούς.

            Αντί για την άμεση επίταξη ιδιωτικών  ΜΕΘ, την  αξιοποίηση νοσοκομείων που έκλεισαν με τα Μνημόνια και παραμένουν κλειστά π.χ  το παλιό Νοσοκομείο Τρικάλων, να στελεχωθούν για την περίθαλψη ασθενών με covid-19, περικόπτει τακτικά χειρουργεία και μετατρέπει  τα δημόσια νοσοκομεία σε νοσοκομεία «μιας νόσου», για να εξασφαλίσει νέα πελατεία στους ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών.

            Αντί να ενισχύσει τις δημόσιες μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με προσωπικό και εξοπλισμό για να συμβάλλουν στην πρόληψη εξάπλωσης της επιδημίας, έχει παραδώσει τον προληπτικό εργαστηριακό έλεγχο στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, εξασφαλίζοντας τους τεράστια κέρδη.

            Φαίνεται ξεκάθαρα ότι η κυβέρνηση φοβάται τη φωνή των υγειονομικών, του λαού και της νεολαίας και προσπαθεί να επιβάλει "σιωπητήριο", αποκρύπτοντας ταυτόχρονα τις τεράστιες ευθύνες της, όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων, για την τραγική κατάσταση στο εθνικό σύστημα Υγείας, αλλά και για τη διασπορά του covid-19, αφού έκανε τα ιατρικά πρωτόκολλα λάστιχο!

            Εμείς οι Υγειονομικοί που δίνουμε καθημερινά τη μάχη στην πρώτη δραματική γραμμή, αντιμετωπίζοντας μια σειρά αντιξοότητες, όπως την υποστελέχωση, την υποχρηματοδότηση και τις τεράστιες ελλείψεις, θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας  και ταυτόχρονα θα διεκδικήσουμε  ότι καλύτερο για την υγεία μας, των ασθενών  και  του λαού μας.

            Καμιά «κλίση», καμιά εισαγγελική παρέμβαση  δεν θα μας φοβίσει να συνεχίσουμε  τον κοινό μας αγώνα με τους γιατρούς και εργαζόμενους, να διεκδικούμε  όλα εκείνα που είναι απαραίτητα για την προάσπιση της δημόσιας υγείας. Σε αντίθεση με την κυβέρνηση και το κράτος που έχουν δείξει πλήρη ανικανότητα να εφαρμόσουν ουσιαστικά μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους και ασθενείς, που δεν πήραν υπόψη καμία πρόταση των Υγειονομικών όλους αυτούς τους μήνες, δεν πήρε υπόψη τις διεκδικήσεις μας και όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας για την ΄πανδημία¨

                Το αγωνιστικό μήνυμα του εορτασμού  του Πολυτεχνείου σε συνθήκες έξαρσης της πανδημίας στη χώρα μας, με τα συνθήματα του τότε ενώνονται με τις σύγχρονες διεκδικήσεις για την προστασία της ζωής και της υγείας του λαού και  φέτος θα ακουστεί δυνατά, «κάτω από τις μάσκες μας».

Οι  υγειονομικοί που από την αρχή της πανδημίας ήταν στην πρώτη γραμμή, μαζί με τα Συνδικάτα, Συλλόγους & Φορείς του λαϊκού κινήματος,  ξέρουν καλά πώς να διαδηλώνουν παίρνοντας ταυτόχρονα όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την υγεία των εργαζομένων, για τη μη διάδοση της πανδημίας. Άλλωστε, η προστασία της υγείας για τους υγειονομικούς  δεν αποτελεί "κόστος", όπως συμβαίνει με την κυβέρνηση.

            Τιμάμε αγωνιστικά το Πολυτεχνείο και τα διαχρονικά του μηνύματα, την Τρίτη 17 Νοέμβρη

στις 4.00 μμ. ,  Ηρώων πολυτεχνείου¨ κεντρική πλατεία, παίρνοντας όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας.

Κρατάμε αποστάσεις και η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική για όλους τους συμμετέχοντες, όπως έχουν αποφασίσει τα  Εργατικά Σωματεία & Φορείς του κινήματος Ν. Τρικάλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.