Τελευταίες Ειδήσεις

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί σε όλη την Ελλάδα - Ποιες μετακινήσεις εξαιρούνται
Νέα μέτρα ανακοίνωσε ο  υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Προστασίας για το περιορισμό του κορονοιού.ΌΠως  ανέφερε από την Παρασκευή ισχύει περιορισμός κυκλοφορίας από τις 21.00 έως τις 05.00 σε όλη τη χώρα.


Εξαιρούνται οι μετακινήσεις για εργασία,


λόγους υγείας (sms κωδικός 1)


και βόλτα με κατοικίδιο σε κοντινή απόσταση από το σπίτι (SMS κωδικός 6).


Ο λόγος του περιορισμού βασίζεται στη διαπίστωσή μας ότι πραγματοποιούνται περιττές μετακινήσεις κυρίως σε οικίες πολιτών, που αυξάνουν την κινητικότητα και άρα διευκολύνουν τη μετάδοση του ιού", ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς. Διευκρίνισε ότι και για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (21:00-05:00) θα απαιτείται η αποστολή sms στο 13033, καθώς και η βεβαίωση εργαζομένου σε περίπτωση μετακίνησης για λόγους εργασίας.


Σε ό,τι αφορά στην ατομική άθληση, διευκρίνισε ότι αυτή δεν αφορά στην άθληση-προπόνηση στο πλαίσιο των αθλητικών σωματείων, αλλά αυστηρά και μόνο στην ατομική άθληση, σε συνθέσεις έως τρία άτομα, και με την ισχυρή σύσταση αυτή να πραγματοποιείται κατά προτίμηση κοντά στην οικία των πολιτών.


Επανέλαβε ότι το κυνήγι και το ψάρεμα δεν επιτρέπονται.


Τέλος, σχετικά με την τηλεργασία, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως οι επιχειρήσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, από την Παρασκευή θα πρέπει να έχουν ανά πάσα στιγμή διαθέσιμη έκθεση που θα αποδεικνύει ότι λειτουργούν μόνο με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό και τους εργαζομένους που έχουν τεθεί σε τηλεργασία. Μάλιστα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας προανήγγειλε αυστηροποίηση των ελέγχων. Επίσης ο Νίκος Χαρδαλιάς ενθάρρυνε και συνέστησε τους τηλεοπτικούς σταθμούς να προσαρμοστούν στα συγκεκριμένα κριτήρια, μειώνοντας στο απολύτως απαραίτητο αριθμό τους παρουσιαστές εκπομπών και τους προσκεκλημένους που βρίσκονται στο στούντιο.


Απευθυνόμενος τέλος στους πολίτες, είπε πως "οι επόμενες εβδομάδες παραμένουν ιδιαίτερα κρίσιμες. Αναγνωρίζουμε την κόπωση όλων μας, ωστόσο, είμαστε σε ένα κομβικό σημείο, που χρειάζεται να οπλιστούμε με υπομονή και επιμονή για να μπορέσουμε να προστατεύσουμε ο ένας τον άλλον και να αντιμετωπίσουμε και αυτό το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Περιορίζοντας την περιττή κινητικότητα σε όλη τη χώρα περιορίζουμε τη μεταφορά, τη μετάδοση του ιού", τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.