Τελευταίες Ειδήσεις

47 Χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου Μέρα μνήμης,τιμής και αγωνιστικής ανάτασης για το λαό!


Δεν είναι απλά μια επέτειος.Είναι ημέρα σταθμός του εργατικού-λαικού κινήματος, ειδικά φέτος σε μια περίοδο που ο λαός ζει σε έκτακτες συνθήκες,

Με την έκθεση του στέιτ Ντιπάρτμεντ να προσθέτει νέα βάρη στο λαό «γκριζάροντας» για τα καλά τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα αφού δεν αναγνωρίζει τα χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο της Ελλάδας, ανοίγοντας ουσιαστικά θέμα συνόρων. Οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί δεν γνωρίζουν κανένα «διάλειμμα» στο όνομα της πανδημίας, άρα δεν είναι δυνατόν να απαιτείται από το λαό να αναστείλει την αντιιμπεριαλιστική του πάλη.Όλα αυτά την ίδια στιγμή που η Ελλάδα μετατρέπεται όλο και περισσότερο σε προκεχωρημένο φυλάκιο του ΝΑΤΟ στην περιοχή, με επαόριστον ανανέωση της Συμφωνίας με τις ΗΠΑ για τις βάσεις, όπου υποδομές στρατηγικής σημασίας όπως λιμάνια, ναυπηγεία,περνάνε σε μονοπώλια με συμμετοχή αμερικανικών συμφερόντων. Την ώρα που ανοίγει η συζήτηση για νέες στρατιωτικές βάσεις σε νησιά της χώρας! Ο λαός έχει κάθε λόγο να φωνάξει ξανά «Εξω οι ΗΠΑ - Εξω το ΝΑΤΟ»

Ανοιχτά μέτωπα σε μια περίοδο που η εξέλιξη της πανδημίας και η οριακή κατάσταση του συστήματος Υγείας,δίνει στην πορεία του Πολυτεχνείου το χαρακτήρα του βήματος διεκδίκησης και αγώνα,την κάνει σταθμό των αγωνιστικών κινητοποιήσεων του προηγούμενου διαστήματος.

Καθημερινά αποδεικνύεται ότι ο λαός δεν μπορεί να έχει καμία εμπιστοσύνη στο κράτος και την κυβέρνηση και ότι ο ίδιος πρέπει μέσα από την πάλη του να επιβάλλει μέτρα προστασίας  και να βάλει στην ημερήσια διάταξη τον αγώνα για ένα άλλο σύστημα Υγείας με επίκεντρο τις λαικές ανάγκες.

Η κυβέρνηση αξιοποιεί για άλλη μια φορά την πανδημία και τις περιοριστικές συνθήκες, για να περάσει βάρβαρα αντεργατικά μέτρα και να εντείνει την καταστολή, όπως το αντεργατικό νομοσχέδιο που φέρνει.

Ο αγώνας δεν αρχίζει, ούτε τελειώνει βεβαίως με τη 17 Νοέμβρη γι’ αυτό η αντίθεση στην κυβερνητική πολιτική πρέπει να δυναμώσει και να κλιμακωθεί, ειδικά μπροστά στην απεργία της 26ης Νοέμβρη ώστε να οργανωθεί η πάλη παντού.

Η αλήθεια είναι λοιπόν ότι η κυβέρνηση συναισθάνεται όλα τα παραπάνω γι’ αυτό και δηλώνει έτοιμη και αποφασισμένη να ενεργοποιήσει κατασταλτικούς μηχανισμούς, ενάντια σε όσους αγωνίζονται και διεκδικούν, την ίδια στιγμή που το δημόσιο σύστημα Υγείας παραμένει γυμνό και αθωράκιστο.

Η αντιλαική επίθεση και οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί δεν αναστέλλονται, επομένως και οι αγώνες δεν μπορούν να αναβληθούν.

Κ.Ο.Β. ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.