Τελευταίες Ειδήσεις

Καταδικάζουμε τον κυβερνητικό αυταρχισμό Απαιτούμε την απόσυρση της απαράδεκτης απαγόρευσης του αγωνιστικού εορτασμού της 17ης Νοέμβρη


Το Παράρτημα Τρικάλων του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου (ΠΜΣ) αποφάσισε να προσυπογράψει το κείμενο καταδίκης της αυταρχικής απόφασης της κυβέρνησης για την απαγόρευση του αγωνιστικού εορτασμού της 17ης Νοέμβρη και την καλούμε, έστω και τώρα, να την αποσύρει. 

Το συγκεκριμένο κείμενο έχει συγκεντρώσει χιλιάδες υπογραφές   από όλους τους χώρους, εκπρόσωπους συνδικάτων, και μαζικών φορέων, νομικούς, δημοσιογράφους, βουλευτές, αιρετούς , που καταδικάζουν την  αυταρχική απόφαση της κυβέρνησης .Υπογραμμίζουμε ότι είναι μια απόφαση βαθιά αντιδημοκρατική αλλά και αντισυνταγματική, όπως επισημαίνει και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ,  αφού πλήττει τον πυρήνα του συνταγματικού δικαιώματος της συνάθροισης (άρθρο 11), επιβάλλοντας συνολική ανεπίτρεπτη αναστολή της ελευθερίας συνάθροισης.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Καταδικάζουμε την αυταρχική απόφαση της κυβέρνησης για την απαγόρευση του αγωνιστικού γιορτασμού της 17ης Νοέμβρη. Η απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, με την οποία απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των τριών ατόμων σε όλη την χώρα και για τέσσερεις ημέρες, υπό την απειλή υψηλών χρηματικών προστίμων, μας οδηγεί σε άλλες εποχές. Πρόκειται για μιαν απόφαση βαθιά αντιδημοκρατική αλλά και αντισυνταγματική, όπως επισημαίνει και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, αφού πλήττει τον πυρήνα του συνταγματικού δικαιώματος της συνάθροισης (άρθρο 11), επιβάλλοντας συνολική ανεπίτρεπτη αναστολή της ελευθερίας συνάθροισης και όχι απλά έναν ορισμένο τοπικό περιορισμό. Όμως, τέτοιου είδους γενική απαγόρευση επιβάλλεται μόνο σε συνθήκες κατάστασης πολιορκίας (άρθρο 48 του Συντάγματος), και υπό αυστηρά περιορισμένες και οριοθετημένες προϋποθέσεις. Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να δικαιολογηθεί από λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. Άλλωστε, οι φορείς του εργατικού και λαϊκού κινήματος έχουν αποδείξει στην πράξη ότι κινητοποιούνται λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας. Δεν καλύπτεται ούτε καν από τον αντιδραστικό νόμο για τις διαδηλώσεις, ο οποίος ρητά εξαιρεί τις συγκεντρώσεις για τις επετείους της Πρωτομαγιάς και της 17ης Νοέμβρη από τη γνωστοποίηση, την απαγόρευση ή τον  περιορισμό τους. Τα δημοκρατικά δικαιώματα και οι λαϊκές ελευθερίες αποτελούν κατάκτηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Η κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη γι’ αυτήν την εξέλιξη. Ακόμα και τώρα, πρέπει να αποσύρει την απαράδεκτη απόφαση.»

 

Τρίκαλα 16 Νοέμβρη 2020

 

Το Παράρτημα Τρικάλων του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου (ΠΜΣ)

Για τη Διοικούσα Επιτροπή :

Σέγγης Ηλίας – Πρόεδρος

Καρέτσου Αποστολία(Λίνα) - Γραμματέας

Σταμπασίδη Ντίνα – Ταμίας

Σαμαράς Σπύρος – Αναπληρωματικό Μέλος Διοικούσας Επιτροπής

Καραβίδας Δημήτρης – Μέλος Εξελεγκτικής Επιτροπής

Γκότζιας Κων/νος – Μέλος Εξελεγκτικής Επιτροπής

Χάτος Στέργιος – Μέλος Εξελεγκτικής Επιτροπής

Μιτράη Λάμπρος – Μέλος Εξελεγκτικής Επιτροπής

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.