Τελευταίες Ειδήσεις

Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ FORUM ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ & ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ



5 - 23  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020


Βασικοί ομιλητές:

Βασικοί ομιλητές στο forum θα είναι πανεπιστημιακοί, επαγγελματίες, επιχειρηματίες, άνθρωποι που ασχολούνται με το θεματικό τουρισμό και μπορούν να συμβάλουν στην ανάδειξη και ανάπτυξή του.

Επισημαίνεται ότι εκ μέρους του Δήμου Μετεώρων, την 19/10/2020, σχετικά με τον Πολιτιστικό Τουρισμό θα συμμετάσχει ως ομιλητής ο κ. Νικολογιάννης Σπύρος – Ειδικός Σύμβουλος του Δημάρχου σε θέματα Τουρισμού και Οικονομικών.

Στόχος του Forum

Στόχος του forum είναι η παρουσίαση των θεματικών και εναλλακτικών μορφών τουρισμού και οι αλληλένδετες δραστηριότητές τους. Εξειδικευμένοι ομιλητές θα αναλύουν καθημερινά τις διάφορες μορφές τουρισμού στην Ελλάδα και τους τρόπους που μπορούν να αναπτυχθούν ώστε να ενημερωθεί το ευρύ κοινό. Το forum έχει στόχο να βοηθήσει τις Περιφέρειες , τους Δήμους και τους επιχειρηματίες ώστε να δραστηριοποιηθούν και σε αυτές τις μορφές τουρισμού που φαίνεται ότι λόγω covid-19 επιταχύνει την αναγκαιότητα της στροφής που πρέπει να γίνει προς τον θεματικό τουρισμό. Θα γίνουν κατανοητές αυτές οι δραστηριότητες στη νέα ελληνική τουριστική πραγματικότητα , θα βοηθήσουμε ώστε να γίνουν αντιληπτές οι τάσεις και οι πρακτικές ανάπτυξης αυτών των δραστηριοτήτων σε διεθνές επίπεδο και στην Ελλάδα. Αυτές οι δραστηριότητες θεωρείται ότι μπορούν να ανοίξουν νέους διαύλους επιχειρηματικής δραστηριότητας και ανάπτυξης των περιοχών.

Τι περιλαμβάνει το forum

Πρόγραμμα

Δευτέρα 5/10

Πολιτικό Πάνελ Ανοίγματος

Τρίτη 6/10    

Τουρισμός Υπαίθρου

Τετάρτη 7/10

Χειμερινός Χιονοδρομικός Τουρισμός

Πέμπτη 8/10 

Υπαίθριες Δραστηριότητες

Παρασκευή 9/10

Τουρισμός Υγείας & Ευεξίας

Δευτέρα 12/10

Ιαματικός Τουρισμός

Τρίτη 13/10

Θαλάσσιος Τουρισμός

Τετάρτη 14/10

Θρησκευτικός Προσκυνηματικός Τουρισμός

Πέμπτη 15/10

Συνεδριακός Τουρισμός

Παρασκευή 16/10

City Break

Δευτέρα 19/10

Πολιτιστικός Τουρισμός

Τρίτη 20/10

Αθλητικός τουρισμός

Τετάρτη 21/10

Γεωτουρισμός

Πέμπτη 22/10

Γαστρονομικός τουρισμός

Παρασκευή 23/10

Οινοτουρισμός

 Σε ποιους απευθύνεται:

Απευθύνεται σε Περιφέρειες, Δήμους, επιχειρηματίες που θέλουν να αναπτύξουν αυτές τις δραστηριότητες και ιδιαίτερα σε νέους ανθρώπους που θέλουν να αναπτύξουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα στις διάφορες μορφές τουρισμού.

Πως θα ωφεληθούν από το forum:

Θα ενημερωθούν για τις θεματικές και εναλλακτικές μορφές τουρισμού και την ανάπτυξή τους σε Ελλάδα και εξωτερικό. Θα ενημερωθούν για την λειτουργία και τις δραστηριότητές τους. Θα αποκτήσουν εμπειρία και γνώσεις από εξειδικευμένους ομιλητές και επιχειρηματίες της χώρας. Θα ενημερωθούν για τους τρόπους και τα βήματα που μπορούν να αναπτύξουν την όποια δραστηριότητα και θα μπορούν να ανταλλάξουν ερωτήσεις και απόψεις μέσω της διαδικτυακής συζήτησης.

 

Ο Δήμαρχος του Δήμου Μετεώρων

Θεόδωρος Γ. Αλέκος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.