Τελευταίες Ειδήσεις

Φωτοβολταϊκό πάρκο κατασκευάζει ο Δήμος Βόλου – Δωρεάν ρεύμα σε δημοτικά κτίρια και πολίτεςΤην κατασκευή ενός μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος Βόλου. Το πάρκο αποτελεί μεγάλη επένδυση του Δήμου Βόλου.


Πρόκειται για μία μονάδα παροχής ενέργειας 50ΜW, η οποία θα κοστίσει περισσότερα από 25.000.000 ευρώ και θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες της πόλης, αφού θα δημιουργηθούν επιπλέον έσοδα για τον Δήμο, που θα οδηγήσουν και σε μείωση των δημοτικών τελών.


Τα νομικά πρόσωπα του Δήμου (ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ, ΔΕΥΑΜΒ κ.α) και τα δημοτικά κτίρια καταναλώνουν περίπου 7.000.000 ευρώ σε κατανάλωση ρεύματος κάθε χρόνο. Πλέον, θα ηλεκτροδοτούνται από αυτή τη μονάδα και το πλεόνασμα που υπολογίζεται σε 3.000 ευρώ θα διατίθεται σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες με χαμηλό εισόδημα, σύμφωνα με τη δέσμευση του Δημάρχου Βόλου.


Μέχρι το τέλος του χρόνου, το έργο θα έχει ενταχθεί σε επενδυτικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα.


“Δουλέψαμε πολύ σκληρά και ετοιμάσαμε ένα φάκελο. Ο Δήμος Βόλου θα πρωτοπορήσει ξανά. Ο Δήμος Βόλου ενισχύει τη θέση του στον ενεργειακό χάρτη της χώρας. Συμβάλει στη μετάβαση στην πράσινη ενέργεια, αλλά συγχρόνως και στην οικονομία” τόνισε ο Αχιλλέας Μπέος.


Οι δύο περιοχές που έχουν προεγκριθεί για την κατασκευή του πάρκου είναι στις Αλυκές (κοντά στο αρχαίο υδραγωγείο) και στη Νέα Αγχίαλο. Οι αρμόδιες υπηρεσίες διεξάγουν ήδη μετρήσεις για την επιλογή του χώρου.


Πηγή: thenewspaper.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.