Τελευταίες Ειδήσεις

ΠΕΔ Θεσσαλίας-Διαχείριση των κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων


Με μεγάλη επιτυχία  πραγματοποιήθηκε η συνάντηση εργασίας της ΠΕΔ Θεσσαλίας με τους κ. κ. Γραφάκο  Γ.Γ  του ΥΠΕΝ ,   Στρατάκο  Γ.Γ  Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής  Ανάπτυξης και Τροφίμων καθώς και με την κ. Υδραίου Γενική Δ/ντρια του ΕΣΥΦ και με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστού. Σκοπός της συνάντησης ήταν να συζητηθεί το φλέγον θέμα της διαχείρισης των κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων 

 Τη διαδικασία άνοιξε ο Πρόεδρος της ΠΕΔΘ κ. Νασιακόπουλος, δήμαρχος  Δ. Κιλελέρ ο οποίος αφού ευχαρίστησε όλους τους  παρευρισκομένους για τη συμμετοχή τους, επεσήμανε  ότι  για την  αποτελεσματικότερη  διαχείριση είναι απαραίτητη η συνεργασία της Τ.Α με τα αρμόδια  υπουργεία. Είπε ακόμα ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας και πρότεινε ότι  για να λειτουργήσει το σύστημα επιβάλλεται να υπάρξει οικονομικό κίνητρο προς τους  αγρότες προκειμένου να παραδίδουν καθαρές τις κενές συσκευασίες φυτοφαρμάκων .

Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν οι γραμματείς των Υπουργείων , η γενική δ/ντρια του ΕΣΥΦ κ αι οι   Δήμαρχοι   με κοινή συνισταμένη την διαπίστωση ότι για την αποτελεσματική διαχείριση των κενών συσκευασιών των φυτοφαρμάκων θα πρέπει να λειτουργήσει  η υποχρεωτικότητα  και η  ανταποδοτικότητα.

Ο κ. Αγοραστός  ανέδειξε την σοβαρότητα  της διαχείρισης   των κενών συσκευασιών  για την προστασία του  περιβάλλοντος και την υγεία όλων μας  και  τόνισε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας  και οι υπηρεσίες της ήδη από το 2013 ασχολούνται  με το θέμα .

Στο τέλος ο κ. Σαραντάκος  είπε ότι το ίδανικό θα ήταν να έχουν τη δυνατότητα οι αγρότες να  διαθέτουν τις  καθαρές  κενές  συσκευσίες  24 ωρες το 24ωρο σε επιλεγμένα σημεία  υποδοχής και ανακοίνωσε επίσης ότι  μέσα στο 2020 θα γίνει η δημοπράτηση  της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων στην  περιοχή μας. 

Κλείνοντας ο Πρόεδρος   είπε ότι θα εντατικοποιηθεί η συνεργασία της Τ.Α με τα αρμόδια Υπουργεία προκειμένου να λυθεί το θέμα της διαχείρισης των κενών συσκευασιών φυτοφαράκων για την  αποτελεσματική προστασία του περιβάλλοντος  ,γιατί είναι  ένα  ζήτημα  που αφορά  την υγεία όλων μας .



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.