Τελευταίες Ειδήσεις

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ


Η 15η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως «Παγκόσμια Ημέρα Αγρότισσας» με σκοπό να υπενθυμίζει τη συμβολή της γυναίκας στην αγροτική παραγωγή, στην αγροτική οικονομία και στην αγροτική κοινωνία.

Ο ρόλος της γυναίκας – αγρότισσας είναι αναντικατάστατος. Πρόκειται για τη σχέση της γυναίκας με την καλλιέργεια της γης, την κτηνοτροφία, την οργάνωση γυναικείων συνεταιρισμών και τη συμμετοχή της γυναίκας ακόμη και στη διοίκηση. Τόσο ως συνεργάτης του Δημάρχου του Δήμου Μετεώρων σε αγροτικά θέματα για την τοπική κοινότητα Καλαμπάκας, ως υπεύθυνος της λαϊκής αγοράς αλλά και ως στέλεχος αγροτικών ομάδων, ενώσεων και συνεταιρισμών κατά το παρελθόν, αισθάνομαι την ανάγκη να αφιερώσω αυτή την ημέρα σε όλες τις γυναίκες αγρότισσες και ειδικά του δήμου Μετεώρων, οι οποίες με τόσο κόπο καταφέρνουν πολλά!

Ένας παλαιός επικεφαλής αγροτικού σχολείου στην Ελλάδα έλεγε: «Εάν έχεις 20 άνδρες, έχεις 20 άνδρες ενώ εάν έχεις 20 γυναίκες είναι σα να έχεις ένα ολόκληρο χωριό», δίνοντας έτσι το στίγμα της εξαιρετικά σημαντικής συμβολής της γυναίκας αγρότισσας.

 

Βλιώρας Σωτήρης

Συνεργάτης του Δημάρχου Θοδωρή Αλέκου του Δήμου Μετεώρων

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.