Τελευταίες Ειδήσεις

Δίκη Χρυσής Αυγής: Η ώρα των ποινών - Το μεσημέρι η απόφαση
Το μεσημέρι θα ανακοινώσει το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων την απόφασή του για τις ποινές των καταδικασθέντων στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής.


Κατα τη χθεσινή διαδικασία μετά την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας επί των ποινών, ολοκληρώθηκαν οι τοποθετήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης που ζήτησαν το ελάχιστο της ποινής για τους εντολείς τους.


Ποινή κάθειρξης 13 ετών πρότεινε η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Αδαμαντία Οικονόμου για όσους πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής καταδικάστηκαν ως διευθυντές της εγκληματικής οργάνωσης. 


Πρόκειται για τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Ιωάννη Λαγό, Νίκο Παππά, Αντώνη Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρο και Αρτέμη Ματθαιόπουλο.


Για τους βουλευτές που κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση πρότεινε ποινή κάθειρξης 7 ετών ενώ για όσους έχουν ελαφρυντικό (Αλεξόπουλος, Αρβανίτης, Μίχος, Μπούκουρας) 5 έτη φυλάκιση.


Η ποινή των 7 ετών προτάθηκε και για όλους τους κατηγορούμενους (πλην των πρώην βουλευτών δηλαδή) που έχουν καταδικαστεί για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. 

Για τον Γιώργο Ρουπακιά, τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, η εισαγγελέας πρότεινε ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία και για την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση κάθειρξη 7 ετών.


Για τους καταδικασμένους ως συνεργούς στην ανθρωποκτονία του 34χρονου μουσικού η εισαγγελέας ζητά να τους επιβληθεί ποινή κάθειρξης 8 ετών. Ειδικότερα για τον πυρηνάρχη της Νίκαιας Γιώργο Πατέλη πρότεινε ποινή κάθειρξης 8 ετών για την συνεργεία σε ανθρωποκτονία και 7 έτη για την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. 

Σε όσους έλαβαν ελαφρυντικό η ποινή που πρότεινε είναι τα 6 έτη κάθειρξης.


Για την επίθεση σε βάρος των Αιγυπτίων αλιεργατών η εισαγγελέας πρότεινε ποινές κάθειρξης από 7-10 χρόνια για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Για τον πυρηνάρχη Περάματος Αναστάσιο Πανταζή ωστόσο πρότεινε ποινή κάθειρξης 10 ετών για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και 7 ετών κάθειρξης για την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.


Για την επίθεση σε βάρος των αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ πρότεινε ποινή 10 μηνών φυλάκισης για το αδίκημα της σωματικής βλάβης για κάθε θύμα εκτός του Χρήστου Χατζιδάκη ο οποίος έλαβε ελαφρυντικό και για τον οποίο πρότεινε ποινή φυλάκισης 6 μηνών για κάθε πράξη.


Για το αδίκημα της οπλοφορίας η εισαγγελέας πρότεινε ποινή φυλάκισης από 6-18 μήνες κατά περίπτωση και χρηματικές ποινές. Μεταξύ των καταδικασθέντων για το εν λόγω αδίκημα είναι ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Γιάννης Λαγός, ο Γιώργος Γερμενής και ο Νίκος Μίχος.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.