Τελευταίες Ειδήσεις

Σε εγρήγορση για τις ανεμογεννήτριες στον Ασπροπόταμο



Σε εγρήγορση βρίσκονται τα μέλη του Δικτύου Φορέων και Πολιτών για την Προστασία του Ασπροποτάμου μετά την γνωστοποίηση ότι η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) έδωσε το πράσινο φως σε 15 αιολικούς σταθμούς που θα αναπτυχθούν στην ευρύτερη περιοχή του Ασπροποτάμου.


Όπως έγινε γνωστό, η ΡΑΕ παραχώρησε τη χορήγηση βεβαίωσης παραγωγού και σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σε 15 συνολικά αιολικούς σταθμούς από τη σε περιοχές του Ασπροποτάμου, του Μαλακασίου, της Καστανιάς και του Κλεινοβού. «Ουσιαστικά, βρισκόμαστε το πρώτο στάδιο για τη δημιουργία των αιολικών» ανέφερε το μέλος του Δικτύου Φορέων και Πολιτών για την Προστασία του Ασπροποτάμου κ. Γιώργος Πολύσης. Ο κ. Πολύσης τόνισε ότι αυτό που απομένει για την ολοκλήρωση της διαδικασίας είναι να δοθεί η άδεια λειτουργίας στους σταθμούς.


«Σε αυτή τη φάση δε μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. Ωστόσο, το επόμενο διάστημα θα καταθέσουμε ενστάσεις στη διαδικασία για την άδεια λειτουργίας» υπογράμμισε, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει ότι η απόφαση της ΡΑΕ καταδεικνύει ότι το θέμα ήταν γνωστό εδώ και καιρό στους ιθύνοντες.


«Το υπογραμμίζω διότι το προηγούμενο διάστημα ακούγαμε φωνές που έλεγαν ότι δε γνωρίζουν τίποτα και τίποτα δεν είναι επίσημο.


Η απόφαση της ΡΑΕ αποδεικνύει ακριβώς το αντίθετο» σημείωσε και κάλεσε τους τοπικούς παράγοντες να πάρουν θέση για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.