Τελευταίες Ειδήσεις

Από το Βήμα της Ολομέλειας της Βουλής ο Θανάσης Λιούτας για το νέο περιβαλλοντικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης της ΝΔ



Κατά τη συζήτηση του νέου περιβαλλοντικού νομοσχεδίου, για την απόσυρση μιας σειράς πλαστικών μιας χρήσης, τοποθετήθηκε ο βουλευτής Τρικάλων Θανάσης Λιούτας.

 

Από το βήμα του ομιλητή, ο Θανάσης Λιούτας υπογράμμισε ότι η Ολομέλεια προσήλθε για τη συζήτηση ενός ακόμη νομοσχεδίου της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, με μεγάλο και θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

 

Ο Τρικαλινός βουλευτής υπογράμμισε συγκεκριμένα ότι, η Κυβέρνηση νομοθετεί με στόχο την αντιμετώπιση της πλαστικής ρύπανσης, ενός προβλήματος που απειλεί ευθέως την υγεία του θαλάσσιου - και όχι μόνο - οικοσυστήματος, καθώς και την υγεία του ίδιου του ανθρώπου.

 

Ο Θανάσης Λιούτας τόνισε ότι η ελληνική κοινωνία καλείται να αναπτύξει μια νέα περιβαλλοντική ηθική και να ζήσει με την πίστη ότι όλοι μας πρέπει να προστατεύουμε το περιβάλλον.

 

Πρόκειται για μια επιτακτική ανάγκη σημείωσε ο βουλευτής, η οποία θωρακίζει τη ζωή και ταυτόχρονα προστατεύει και την ίδια την εθνική οικονομία.

 

«Η προστασία του περιβάλλοντος θα έχει σημαντικό και γενναίο αντίκτυπο, τόσο για τον πρωτογενή τομέα, όσο και για κάθε άλλη διάσταση της οικονομικής ζωής, καθώς σήμερα η ανάπτυξη βασίζεται, όσο ποτέ άλλοτε, στα ασφαλή προϊόντα και στην προσέλκυση πράσινων και «έξυπνων» επενδύσεων από όλο τον κόσμο».

 

Ο Τρικαλινός βουλευτής επιπρόσθετα σημείωσε ότι η σημασία του συνολικού περιβαλλοντικού έργου της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είναι ιδιαιτέρως υψηλή στις μέρες μας.

 

«Σήμερα που ο άνθρωπος καλείται να αντιμετωπίσει τη θανατηφόρα υγειονομική κρίση του Κορωνοϊού, έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ το καθαρό περιβάλλον, τον καθαρό αέρα, τα καθαρά νερά και την εύφορη γη».

 

Τέλος, ο Θανάσης Λιούτας σημείωσε ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αποτέλεσε εξαρχής προεκλογική δέσμευση του ίδιου του Πρωθυπουργού, του Κυριάκου Μητσοτάκη και ότι αυτό οδηγεί την ελληνική κοινωνία να διαπιστώσει για ακόμη μια φορά ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι η Κυβέρνηση των πράξεων που διασφαλίζει τη ζωή και την ευημερία όλων των Ελλήνων.

 

«Πρόκειται για σημαντικές πράξεις, για μια κρίσιμη πολιτική, καθώς η προστασία του περιβάλλοντος συνδέεται με όλες τις πολιτικές, στηρίζει όλη την οικονομία, τη ζωή μας και προδιαγράφει ένα πολύ καλύτερο και ευοίωνο μέλλον για όλους».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.