Τελευταίες Ειδήσεις

Ο Σεβ.Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ.Θεόκλητος στον Ι.Ν. Αγ, Νικολάου Βασιλικής Καλαμπάκας



Στον περικαλλή Ναό του Αγίου Νικολάου Βασιλικής λειτούργησε την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος. 
 
Παίρνοντας αφορμή από την ευγγελική περικοπή της ημέρας, ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης ανέλυσε στο ποίμνιο την ευθύνη που έχει ο καθένας από εμάς ξεχωριστά, ώστε να γίνει γη αγαθή και καλή, η οποία θα δεχθεί τον λόγο του Θεού και θα καρποφορήσει τους καρπούς του Αγίου Πνεύματος. Ο Θεός, με την ελευθερία που έχει χαρίσει στους ανθρώπους, σημείωσε, αφήνει στο πλάσμα του την επιλογή, είτε να δεχθεί το ευαγγελικό μήνυμα είτε να το απορρίψει. 
 
Προ της απολύσεως, ο κ. Θεόκλητος χειροθέτησε εις Αναγνώστην τον μαθητή της Β' τάξης Λυκείου Ιωάννη Μαργέλο, ο οποίος διακονεί στο αναλόγιο του Ιερού Ναού υπό την πνευματική καθοδήγηση του εφημερίου της ενορίας και Γενικού Αρχιερατικού της Μητροπόλεως μας, Πρωτοπρεσβυτέρου Σωτηρίου Χαρίση. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας συνεχάρη τον νέο Αναγνώστη, ο οποίος παρά τον νεαρόν της ηλικίας του, έχει εκκλησιαστικό ήθος και ωριμότητα.
 
Τέλος, τόνισε την ανάγκη, η οποία στις ημέρες μας είναι πιο επιτακτική από ποτέ, νέοι άνθρωποι να μαθαίνουν την ψαλτική τεχνη, και να γίνονται με αυτό τον τρόπο σπορείς του λόγου του Θεού.

















Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.