Τελευταίες Ειδήσεις

Δίκη Χρυσής Αυγής: Διακοπή της διαδικασίας - Αύριο η ανακοίνωση των ποινών



Ολοκληρώθηκε η σημερινή ακροαματική διαδικασία στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων μετά το τέλος των αγορεύσεων των συνηγόρων υπεράσπισης για την εισαγγελική πρόταση επί των ποινών.


Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος, Μαρία Λεπενιώτη, η διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο, στις 12:00, με το δικαστήριο να ανακοινώνει την απόφασή του για τις ποινές στους καταδικασθέντες  στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής.


Η εισαγγελική πρόταση για τις ποινές


Κάθειρξη 13 ετών για το διευθυντήριο της Χρυσής Αυγής, ισόβια για τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα Γιώργο Ρουπακιά και κάθειρξη επτά ετών για όσους κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση και δεν τους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά προτείνει η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου.


Την ίδια ώρα, η εισαγγελέας προτείνει ποινή φυλάκισης πέντε ετών για όσους κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη στην οργάνωση αλλά τους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά.


Η μέγιστη ποινή με την οποία θα μπορούσαν να βρεθούν αντιμέτωποι οι «7» του διευθυντηρίου της Χρυσής Αυγής – Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς, Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Γιώργος Γερμενής, Ηλίας Παναγιώταρος και Αρτέμης Ματθαιόπουλος- ήταν 15 χρόνια, καθώς δεν τους αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.


Kανένα ελαφρυντικό δεν αναγνωρίστηκε στους Ελένη Ζαρούλια, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Αντώνη Γρέγο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, Νίκο Κούζηλο και Δημήτρη Κουκούτση.


Σημειώνεται ότι το δικαστήριο αναγνώρισε ελαφρυντικά μόνο σε τέσσερις πρώην βουλευτές που διαφοροποιήθηκαν με της στάση τους και συγκεκριμένα στους Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Στάθη Μπούκουρα, (καλή συμπεριφορά μετά την πράξη) Νίκο Μίχο (ειλικρινή μεταμέλεια) και Μιχάλη Αβράμη-Αρβανίτη (σύννομο βίο), οι οποίοι όπως όλα δείχνουν θα τύχουν ευνοϊκής μεταχείρισης κατά την τελική κρίση των δικαστών.


Για τους καταδικασθέντες για συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα η εισαγγελέας πρότεινε να τους επιβληθεί ποινή κάθειρξης 8 ετών.


Για τον πυρηνάρχη Νίκαιας Γιώργο Πατέλη προτάθηκε ποινή κάθειρξης 8 ετών για τη συνέργεια σε ανθρωποκτονία και 7 έτη για την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.


Σε όσους έλαβαν ελαφρυντικό η προτεινόμενη ποινή είναι τα 6 έτη κάθειρξη.


Για την υπόθεση της επίθεσης σε βάρος των Αιγυπτίων αλιεργατών η εισαγγελέας πρότεινε ποινές κάθειρξης από 7-10 χρόνια για απόπειρα ανθρωποκτονίας.


Για τον πυρηνάρχη Περάματος Αναστάσιο Πανταζή πρότεινε ποινή κάθειρξης 10 ετών για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και 7 ετών κάθειρξη για την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.


Για την επίθεση σε βάρος των αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να επιβληθεί ποινή 10 μηνών φυλάκισης για το αδίκημα της σωματικής βλάβης για κάθε θύμα. Εξαίρεση αποτελεί ο Χρήστος Χατζηδάκης, ο οποίος έλαβε ελαφρυντικό και για αυτόν ζήτησε ποινή φυλάκισης 6 μηνών για κάθε πράξη.


Για το αδίκημα της οπλοφορίας η εισαγγελέας πρότεινε ποινή φυλάκισης από 6-18 μήνες κατά περίπτωση και χρηματικές ποινές.


Μεταξύ των καταδικασθέντων για αυτό το αδίκημα είναι ο Νίκος Μιχαλολιακος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Γιάννης Λαγός, ο Γιώργος Γερμενής και ο Νίκος Μίχος.


Υπενθυμίζεται επίσης πως οι προτάσεις της Εισαγγελέως δεν είναι δεσμευτικές για το δικαστήριο.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.