Τελευταίες Ειδήσεις

Δημοπρατείται το αρδευτικό δίκτυο στα Αμπέλια Βασιλικής με 700.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε έγκριση για τη δημοπράτηση  του έργου «Άρδευση Αμπελιών Τ.Κ. Βασιλικής του Δήμου Μετεώρων», με χρηματοδότηση 700.000 ευρώ από το  Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. Ακολουθεί η έγκριση και δημοσιοποίηση του διαγωνισμού από το Δήμο Μετεώρων, που είναι ο  Κύριος και Φορέας Υλοποίησης του έργου.

«Εκσυγχρονίζουμε το πρωτογενή τομέα στην πράξη. Βελτιώνουμε τις  συνθήκες παραγωγής. Ρίχνουμε το κόστος παραγωγής.  Είναι  έργο ζωής γιατί είναι έργο παραγωγής» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. « Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Μετεώρων Θεόδωρο Αλέκο, δημοπρατούμε ένα έργο ουσίας που δίνει κίνητρα στους ανθρώπους της υπαίθρου να παραμείνουν στον τόπο τους  και να συνεχίσουν να παράγουν» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Αρδεύονται 580 στρέμματα

Προβλέπεται κατασκευή αρδευτικών έργων για τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των συνθηκών άρδευσης, στο αγρόκτημα αμπελιών υπό καθεστώς αναδασμού στην Τοπική Κοινότητα Βασιλικής,  του Δήμου Μετεώρων. Η συνολική εξυπηρετούμενη έκταση του έργου ανέρχεται σε 580 στρέμματα. 

Τα έργα και περιλαμβάνουν τις ακόλουθες επεμβάσεις:

-Κατασκευή καταθλιπτικών αγωγών υδροληψίας από τις υφιστάμενες γεωτρήσεις ΒΝ-34 και ΒΝ-36, μήκους 1.240 μ., καθώς και όλων των συναφών έργων (συνδέσεις αγωγών κ.α.).

-Κατασκευή δεξαμενής δυναμικότητας 200 μ3.

-Κατασκευή αρδευτικού δικτύου μήκους 7.960 μ.

-Κατασκευή τεχνικών έργων αρδευτικού δικτύου (φρεάτια, σώματα αγκύρωσης, υδροληψίες, κτλ).

-Εγκατάσταση συστήματος αυτοματισμού μεταξύ γεωτρήσεων - δεξαμενής.

-Τοποθέτηση ρυθμιστή στροφών (inverter) στα αντλιοστάσια των γεωτρήσεων.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.