Τελευταίες Ειδήσεις

Ενισχύεται με 10 νέα σύγχρονα ασθενοφόρα το ΕΚΑΒ στη Θεσσαλίας



Με 10 νέα ασθενοφόρα, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020,  εξοπλίζεται το επόμενο διάστημα το ΕΚΑΒ για να καλυφθούν οι ανάγκες του στη Θεσσαλία. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας έδωσε την έγκριση για την υπογραφή της σύμβαση του έργου προϋπολογισμού ποσό 669.352 ευρώ. Δικαιούχος του έργου είναι το ΕΚΑΒ.

 

«Σε συνεργασία με τη διοίκηση του ΕΚΑΒ και την Διαχειριστική Αρχή του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 εξοπλίζουμε το ΕΚΑΒ στη Θεσσαλία με 10 νέα σύγχρονα ασθενοφόρα. Εντάξαμε στο ΈΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020 τον Ιούνιο του 2017 και η σύμβαση υπογράφεται σήμερα. Κάλλιο αργά παρά ποτέ λέει ο ελληνικός λαός» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης  έχουμε σχεδιάσει μέσα από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας τη χρηματοδότηση έργων προμήθειας εξοπλισμού ύψους 8 εκατ. ευρώ. και κάνω έκκληση στις διοικήσεις των Νοσοκομείων να τρέξουν γρήγορα για την προμήθεια του αναγκαίου ιατροτεχνικού εξοπλισμού. Η εποχή είναι αναθεωρητική και χρειαζόμαστε ταχύτητα, αυτοματισμό και απλοποίηση των διαδικασιών για την υλοποίηση των αναγκαίων έργων που υπηρετούν τον άνθρωπο»

Τι αφορά το έργο

Η εν λόγω σύμβαση αφορά στην προμήθεια δέκα (10) ασθενοφόρων οχημάτων τύπου «B» για τις ανάγκες του Ε.Κ.Α.Β. στη Θεσσαλία. Πρόκειται για 10 οχήματα «VAN’» κλειστού τύπου που πληρούν τις απαιτήσεις των Ευρωπαϊκών προτύπων CEN EN 1789 για ασθενοφόρα τύπου «Β». Το ασθενοφόρο τύπου «Β» έχει την δυνατότητα βασικής υποστήριξης ζωτικών λειτουργιών και διακομιδής του πάσχοντος και δυνητικά (σε έκτακτες περιστάσεις) μεταφορά και υποστήριξη δύο ασθενών.
Διασφαλίζονται επιπροσθέτως οι μικρότερες δυνατές εξωτερικές διαστάσεις που καθιστούν τα οχήματα ευέλικτα στην κίνηση σε πόλεις. Τέλος, διαθέτουν επαρκή ισχύ κινητήρα για να ανταποκρίνονται στις λειτουργικές τους ανάγκες.

Ο εξοπλισμός τους αποτελείται ενδεικτικά από: Φορείο ασθενούς,  Ειδική ηλεκτρική βάση φορείου, Εφεδρικό (σπαστό) φορείο ασθενούς, Φορείο πολυτραυματία (scoop), Κάθισμα μεταφοράς ασθενούς, Στρώμα κενού, Σανίδα ακινητοποίησης πολυτραυματία, Παροχές Οξυγόνου, Φορητή παροχή Οξυγόνου, Συσκευή Τεχνητού Αερισμού (AMBU) με τα παρελκόμενά της, Φορητή Ηλεκτρική Αναρρόφηση, Πιεσόμετρο χειροκίνητο, Παλμικό Οξύμετρο, Στηθοσκόπιο, Διαγνωστικός φωτισμός, Αυτόματος Εξωτερικός Απινιδωτής (AED), Ειδική Βαλίτσα Πρώτων Βοηθειών,κλπ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.