Τελευταίες Ειδήσεις

Υπόλογος για ποινικό αδίκημα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κόκκαλης εάν δεν επαναπροσλάβει συνεργάτιδά του


Οι κοινοβουλευτικές δραστηριότητες έχουν σταματήσει αυτές τις ημέρες λόγω καλοκαιριού, ωστόσο τη Βουλή εξακολουθεί να απασχολεί η υπόθεση του βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Κόκκαλη και της πρώην επιστημονικής συνεργάτιδάς του που κατηγορεί τον πολιτικό ότι την απέλυσε την περίοδο που ήταν έγκυος, κάτι που απαγορεύεται, και πως τώρα αρνείται να την ξαναπροσλάβει.


Ο βουλευτής εδώ και αρκετό καιρό όχι απλώς αρνείται την καταγγελία την οποία αποκρούσει με εξώδικο κατηγορώντας την γυναίκα για προσβολή της προσωπικότητάς του που ««ενέχει στοιχεία εκβίασης και απειλής» αλλά ζητάει και να εμφανιστούν εάν το θέλει μαζί, ενώπιον του Προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση. Η απολυθείσα όμως ανταπάντησε με δικό της  εξώδικο βάσει του οποίου αναφέρει ότι έχει προσφύγει στον Συνήγορο του Πολίτη και εμμένει στην καταγγελία της.


Τώρα υπάρχουν νεότερες εξελίξεις, καθώς απορρίφθηκε από το Πρωτοδικείο η αίτηση ανάκλησης που είχε καταθέσει ο βουλευτής έναντι των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν επιδικαστεί υπέρ της πρώην απασχολούμενης στο γραφείο του. Η απόρριψη της αίτησης σημαίνει πως εάν ο κ. Κόκκαλης εξακολουθεί να αρνείται την επαναπρόσληψή της, τότε θα βρεθεί υπόλογος για ποινικό αδίκημα. Να σημειωθεί πάντως ότι στο πλευρό της εργαζόμενης (που είναι σύζυγος του πρώην νομάρχη Μαγνησίας Απόστολου Παπατόλια, εκ των παλαιότερων στελεχών του ΠΑΣΟΚ που τώρα έχει μεταπηδήσει στον ΣΥΡΙΖΑ) βρίσκονται ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και βουλευτές άλλων κομμάτων όπως για παράδειγμα του ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.