Τελευταίες Ειδήσεις

Σε απόγνωση οι καπνοπαραγωγοί του Ριζώματος



Σοβαρά προβλήματα καταγράφηκαν στo χωριό Ρίζωμα  του δήμου Τρικκαίων έπειτα από σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε νωρίτερα την περιοχή.

Η έντονη βροχόπτωση είχε ως αποτέλεσμα την υπερχείλιση γνωστού ρέματος το οποίο έχει προκαλέσει και πάλι πλημμυρικά φαινόμενα   και ήδη άρχισαν να καταγράφονται οι πρώτες ζημίες και πλημμύρες σε περιοχές του χωριού. Δυστυχώς πέρα από τους δρόμους που χάλασαν από το νερό πολλά προβλήματα εντοπίζονται στα σπαρτά και κυρίως στα χωράφια με τα καπνά. Η ετήσια παραγωγή που στα τέλη του μήνα θα μαζεύονταν για τις αποθήκες φαίνεται να καταστράφηκε ολοσχερώς καθώς τα σπαρμένα φυτά μετά από χιλιάδες τόνους λάσπης που μετέφεραν τα νερά της νεροποντής είναι απίθανο να ανακάμψουν(στεγνώσουν) για να μαζευτούν ….


Το ίδιο πάντως είχε συμβεί και το 2016 αλλά και παλαιότερα.Σύμφωνα με ειδικούς αλλά και τους κατοίκους του χωριού το φαινόμενο παρατηρείται από την συγκέντρωση των νερών σε ένα σημείο του ρέματος σχεδόν στην βορειοδυτική άκρη του χωριού.Παρά το γεγονός ότι αρμόδιες υπηρεσίες και η περιφέρεια έχουν κινηθεί προς την αποκατάσταση του προβλήματος η κτηματική υπηρεσία αντιδρά και δε αφήνει να πραγματοποιηθεί επέμβαση για την λύση του προβλήματος.Μάλιστα σύμφωνα με τους πληγέντες αυτήν την φορά θα κινηθούν νομικά  μήπως και βρεθεί λύση στο πρόβλημα ….και ξεπεραστούν οι παθογένειες του δημοσίου από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες που δεν μπορούν να βρουν λύση  προς γενικό όφελος της τοπικής κοινωνίας ….

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.