Τελευταίες Ειδήσεις

Η Προοδευτική Συμμαχία Τρικάλων -Καρδίτσας στη μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Άγραφα για τις ΑνεμογεννήτριεςΤην Κυριακή 5 Ιουλίου κλιμάκια των Νομαρχιακών Επιτροπών Καρδίτσας και Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ανέβηκαν στα 1600μ. στη θέση Τύμπανος στα όρια των Νομών Καρδίτσας-Τρικάλων για να διακηρύξουν την καθολική υποστήριξη τους στα Δίκτυα Φορέων και Πολιτών, που αγωνίζονται για την ματαίωση της εγκατάστασης βιομηχανικών πάρκων ανεμογεννητριών, στα Άγραφα και στον Ασπροπόταμο της Πίνδου, ενώνοντας τη φωνή τους με αυτή των διαδηλωτών στην μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Νιάλα των Αγράφων.

 Ταυτόχρονα να καταγγείλουν το σχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση της Ν.Δ σε συνεργασία με μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, το οποίο βρίσκεται μακριά από τις ανάγκες της χώρας για ενεργειακή αυτονομία και αειφόρο ανάπτυξη, ενώ συγχρόνως  υπονομεύει τον φυσικό πλούτο και την βιοποικιλότητα.


Με τον πρόσφατα ψηφισμένο αντιπεριβαντολλογικό νόμο Χατζηδάκη, η κυβέρνηση  προχώρησε στην απορρύθμιση της προστασίας του περιβάλλοντος, χωρίς κανένα στρατηγικό σχεδιασμό αλλά με μόνη στόχευση την πολιτική συναλλαγή και την εξυπηρέτηση γνωστών οικονομικών κέντρων.
Οι Ν.Ε του  ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία  Καρδίτσας και Τρικάλων απαιτούμε:
1.     Την άμεση εκπόνηση Ειδικού Χωροταξικού Σχεδίου, βάσει του οποίου θα εγκρίνονται οι νέες άδειες παραγωγής ΑΠΕ, αλλά και θα επαναξιολογηθούν όσες άδειες έχουν ήδη χορηγηθεί.
2. Μέχρι την έγκριση του Ειδικού Χωροταξικού Σχεδίου να σταματήσει κάθε κατασκευή βιομηχανικών αιολικών πάρκων σε περιοχές  NATURA, σε περιοχές μεγάλου υψομέτρου(αλπική ζώνη) και σε περιοχές ιδιαιτέρου φυσικού  κάλλους.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.