Τελευταίες Ειδήσεις

Μετρούν τις πληγές οι αγρότες από τις έντονες καταιγίδες



Σε λίμνες μετατράπηκαν τα χωράφια με τους αγρότες να εκφράζουν τους φόβους τους όταν βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες

Από τις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν σ’ όλο το φάσμα του νομού την περασμένη εβδομάδα, στις έντονες καταιγίδες και βροχοπτώσεις που άρχισαν να σημειώνονται από αργά το μεσημέρι της Κυριακής αλλά και τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.

Οι προγνώσεις τις Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για ακραία καιρικά φαινόμενα και στο νομό Τρικάλων επιβεβαιώθηκαν, μιας και από το μεσημέρι της Κυριακής σ’ όλο το φάσμα του νομού άρχισαν να σημειώνονται ισχυρές καταιγίδες, που σε κάποιες των περιπτώσεων συνδυαζόταν με έντονους ανέμους.

Η θερμοκρασία από τους 40 Βαθμούς Κελσίου την Παρασκευή και το Σάββατο, από την Κυριακή σημείωσαν αισθητή πτώση, προσφέροντας πρόσκαιρη δροσιά.

Μπορεί η αλλαγή των καιρικών συνθηκών να προσέφερε δροσιά μετά τον καύσωνα των προηγούμενων ημερών. Ωστόσο οι άστατες καιρικές συνθήκες ήρθαν να δημιουργήσουν προβλήματα, τόσο σε κατοικήσιμες περιοχές, όσο και σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις.


Τα πρώτα προβλήματα άρχισαν να εμφανίζονται σε κατοικημένες περιοχές με τους δρόμους να μετατρέπονται σε λίμνες, με το νερό να μεταφέρει φερτά υλικά, γεγονός που ώθησε τους Δήμους να βγάλουν ακόμη και μηχανήματα για να καθαρίσουν τους δρόμους και να απομακρύνουν λάσπες και χώματα. Στα ορεινά του νομού σε κάποιες των περιπτώσεων σημειώθηκαν μικρής έκτασης καταπτώσεις και κατολισθήσεις, προκαλώντας μικροπροβλήματα στην κυκλοφορία.

Ορατά υπήρξαν και τα προβλήματα σε καλλιεργούμενες εκτάσεις στα πεδινά του νομού. Από το μεσημέρι της Κυριακής με τις πρώτες ισχυρές καταιγίδες κυρίως σε χωριά της Φαρκαδόνας και μετέπειτα σε όλο το φάσμα του νομού, τα χωράφια με καλαμπόκι και βαμβάκι τα οποία είχαν ποτιστεί προσφάτως άρχισαν να συγκρατούν νερά, ενώ με την πάροδο της ώρας και τις ισχυρές βροχοπτώσεις άρχισαν να μετατρέπονται σε λίμνες.

Οι αγρότες από το μεσημέρι της Δευτέρας που τα καιρικά φαινόμενα άρχισαν πρόσκαιρα να εκτονώνονται εξέφρασαν τους φόβους για την δημιουργία σοβαρότερων προβλημάτων τις επόμενες ημέρες, συνέπεια των βροχών.

KRINI LIVE

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.