Τελευταίες Ειδήσεις

Πάνω από 3.000 κεραυνοί στην Ελλάδα τον Δεκαπενταύγουστο



Πάνω από  3.000 κεραυνοί στην Ελλάδα τον ΔεκαπενταύγουστοΈντονη και εκτεταμένη ηλεκτρική δραστηριότητα καταγράφηκε από το σύστημα ανίχνευσης ηλεκτρικών εκκενώσεων (κεραυνών) του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr «ZEUS» την Πέμπτη καθώς  πάνω από 3.000 κεραυνοί ανιχνεύθηκαν στη χώρα μας μέχρι τις 21:30 και με τη μεγαλύτερη πυκνότητα να εντοπίζεται στην Κεντρική Ελλάδα.
Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν στις Σέρρες με 25 mm, στη Βλάστη Κοζάνης με 16 mm και στη Λαμία 15 mm ενώ σε πολλές ακόμη περιοχές καταγράφηκε υετός άνω των 10 mm σε λιγότερο από 1 ώρα, ενδεικτικό της έντασης των καταιγίδων.

Ο καιρός θα παραμείνει άστατος και την Παρασκευή 16 Αυγούστου, με τις καταιγίδες να πλήττουν ένα μεγάλο μέρος της χώρας τις απογευματινές και βραδινές ώρες.
Την έντονη μεταβολή που παρουσίασε ο καιρός από το βράδυ της Τετάρτης, παραμονή Δεκαπενταύγουστου με πτώση θερμοκρασίας, βροχές και κατά τόπους καταιγίδες, κατέγραψε και η κάμερα του northmeteo.gr σε Θεσσαλονίκη και Κιλκίς.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι τα καιρικά φαινόμενα συνοδεύτηκαν από αυξημένες κεραυνοπτώσεις.
Μάλιστα, το πρωί του Δεκαπενταύγουστου υπήρχε μεγάλη συχνότητα κεραυνών και αστραπών για περίπου 4 ώρες, με αποκορύφωμα το διάστημα 2.30- 3.30 π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.