Τελευταίες Ειδήσεις

Κόμβος Gisemi* στα Τρίκαλα και διαγωνισμός καινοτόμων ιδεών με τη Vodafone


Ιδρύεται κόμβος καινοτομίας από τον Δήμο Τρικκαίων και την e-trikala
Πρωτοπόρα συνάντηση νέων επιχειρηματιών για φρέσκες λύσεις με τη στήριξη της Vodafone

Δυναμικά με διαγωνισμό για την καινοτομία και νέες ιδέες συνεχίζει ο Δήμος Τρικκαίων. Προαναγγέλλοντας και προετοιμάζοντας την έναρξη λειτουργίας του Κόμβου Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας GiSeMi HUB, διοργανώνεται Διαγωνισμός Καινοτομίας & Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας, με την ονομασία «Trikala Innovation Challenge enabled by Vodafone business».
Στόχος, η ανεύρεση των καλύτερων νέων ιδεών και λύσεων στις κατηγορίες:
  1. Smart Cities
  2. Internet of Things
  3. Smart Agriculture
και η ανάδειξη τριών (3) νικητών, ένας σε κάθε κατηγορία.
Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από τον κόμβο GiSeMi HUB και τη Vodafone, καθώς η εταιρεία τηλεπικοινωνιών υποστηρίζει με τις τεχνολογίες και τις υπηρεσίες της τους πελάτες και τις τοπικές κοινωνίες, όπου δραστηριοποιείται
Στόχος της, όπως αναφέρεται σχετικά, να προάγει «μια καλύτερη ζωή σήμερα και στο μέλλον, λειτουργώντας ως καταλύτης για την οικονομική ανάπτυξη και ενδυναμώνοντας πολίτες, επιχειρήσεις και την κοινωνία».

O Δήμος Τρικκαίων & η e-Trikala A.E. με τον κόμβο Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας GiSeMi HUB που πρόσφατα ίδρυσαν, διοργανώνουν για πρώτη φορά έναν τέτοιο διαγωνισμό στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας για την ενεργή υποστήριξη νέων και καινοτόμων ιδεών που μπορούν να βοηθήσουν στην επιχειρηματικότητα και τον εκσυγχρονισμό των πόλεων.
Οι διαγωνιζόμενοι θα αξιολογηθούν από τα μέλη της επιτροπής, η οποία θα απαρτίζεται από τον Δήμαρχο Τρικκαίων, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της e-Τrikala Α.Ε., την Vodafone Business Director, τον Vodafone Innovus CEO και άλλους. Η παρουσίαση θα πρέπει να έχει διάρκεια 3 λεπτών και να περιλαμβάνει οπωσδήποτε α) την λύση, β) το κοινό στόχος, γ) το κόστος και δ) το εμπορικό μοντέλο. Από την διαδικασία αξιολόγησης θα αναδειχθούν οι νικητές κάθε κατηγορίας.
 * Γκισέμι (το): Τραγί ή κριάρι μεγαλόσωμο, οδηγός του κοπαδιού που φέρει το μεγαλύτερο κουδούνι.


Τόπος και χρόνος διεξαγωγής του διαγωνισμού
Ο 1ος Διαγωνισμός Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας του Δήμου Τρικκαίων θα πραγματοποιηθεί στις 18 Απριλίου 2019, στον Κόμβο Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας GiSeMi HUB, Μυροφύλλου 10, Άγιος Οικουμένιος, 42132 Τρίκαλα.

Πρόγραμμα ημέρας
 09.00-10.00 Εισαγωγή/Ομιλίες
10.00-13.00 Παρουσιάσεις
13.00-14.00 Διάλειμμα/Παράλληλη Δράση
14.00-15.00 Αξιολόγηση από επιτροπή
15.00-16.00 Ανακοίνωση αποτελεσμάτων/απονομή επάθλων
Παράλληλη Δράση 13:00 – 14:00
Μετά την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων, όσοι συμμετέχοντες επιθυμούν μπορούν να λάβουν συμβουλευτική καθοδήγηση από την ομάδα Vodafone Smart Communities Agile σχετικά με τη λύση που έχουν προτείνει. Ο σκοπός αυτής της δράσης δεν σχετίζεται με κανέναν τρόπο με τα αποτελέσματα.
Δικαίωμα συμμετοχής
Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν φοιτητές ή απόφοιτοι πανεπιστημιακών σχολών και μέλη start up ή άλλης ανεξάρτητης ομάδας από όλη την Ελλάδα, που με όχημα την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα αναζητούν ιδέες, λύσεις και μοντέλα που μπορούν να κάνουν καλύτερη τη ζωή των ανθρώπων και των πόλεων.

 Έπαθλα νικητών
Τα έπαθλα στον νικητή κάθε κατηγορίας προσφέρουν ο Δήμος Τρικκαίων, η e-Trikala A.E. και η Vodafone
Kατηγορία Smart City
1. Παροχή δωρεάν χώρου (γραφείου) εργασίας στο GiSeMi HUB (Μυροφύλλου 10, 42132, Τρίκαλα) για δώδεκα (12) μήνες.
2. Συμβουλευτική καθοδήγηση της ομάδας Vodafone Smart Communities Agile με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της νικηφόρας ιδέας σε ένα εμπορικό μοντέλο για την αγορά.
3. Δωρεάν τηλεπικοινωνιακές παροχές κινητής και σταθερής για το διάστημα των 12 μηνών.
Κατηγορία ΙοΤ
1. Ένα γραφείο εργασίας για δώδεκα (12) μήνες στα κεντρικά γραφεία της Vodafone Innovus στην Μεταμόρφωση.
2. Συμβουλευτική καθοδήγηση της Vodafone Innovus ομάδας με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της νικηφόρας ιδέας σε ένα εμπορικό μοντέλο για την αγορά.
3. Δωρεάν τηλεπικοινωνιακές παροχές κινητής και σταθερής για το διάστημα των 12 μηνών.


Kατηγορία Smart Agriculture
1. Παροχή δωρεάν χώρου (γραφείου) εργασίας στο GiSeMi HUB (Μυροφύλλου 10, 42132, Τρίκαλα) για δώδεκα (12) μήνες.
2. Συμβουλευτική καθοδήγηση της Vodafone Innovus ομάδας με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της νικηφόρας ιδέας σε ένα εμπορικό μοντέλο για την αγορά.
3. Δωρεάν τηλεπικοινωνιακές παροχές κινητής και σταθερής για το διάστημα των 12 μηνών.
 Πληροφορίες και συμπλήρωση της φόρμας αίτησης συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://gisemi.gr/trikala-innovation-challenge-2019/

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.