Τελευταίες Ειδήσεις

Δήλωση της υποψήφιας δημάρχου Φαρκαδόνας Ευαγγελίας Στεργίου



Σήμερα το πρωί κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης με την υποψήφια δήμαρχο Ευαγγελία Στεργίου επισκέφτηκαν τους εργαζομένους στον τομέα καθαριότητας του δήμου και συζήτησαν μαζί τους για μια σειρά ζητημάτων που άπτονται της συγκεκριμένης υπηρεσίας και των εργαζομένων σ’ αυτήν. Από την συζήτηση αυτή αναδείχτηκε η υποστελέχωση της υπηρεσίας με μόνιμο προσωπικό ενώ η εργασία συμβασιούχων και πάλι δεν αρκεί να καλύψει τις ανάγκες των δημοτών σε υπηρεσίες καθαριότητας. Σ’ αυτά θα πρέπει να προστεθούν ο παλαιωμένος, κακοσυντηρημένος στόλος οχημάτων, η ελλιπής τήρηση των μέτρων ασφαλείας και η μηδαμινή εκπαίδευση των συμβασιούχων εργαζομένων αναφορικά με τις εργασιακές ανάγκες καθώς λίγους μήνες μετά την πρόσληψή τους απολύονται.
Τα παραπάνω δεν μπορούν να εφησυχάζουν κανέναν ενώ δομούν ένα εκρηκτική κατάσταση για την παροχή υπηρεσιών στους δημότες που τις έχουν ήδη πληρώσει όπως και για την ποιότητα εργασίας και ασφάλειας των ιδίων των εργαζομένων. Επιπλέον σ’ αυτήν την «κανονικότητα» θα πρέπει να αθροιστεί και η πρόθεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για απένταξη των υπηρεσιών καθαριότητας και πρασίνου των δήμων από τα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

Πάγια θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι η υποχρέωση του δήμου να παρέχει υπηρεσίες καθαριότητας με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι η μεταφορά αυτού του βάρους στα λαϊκά στρώματα μέσω ανταποδοτικών τελών ή με άλλα χαράτσια. Καμία ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, είμαστε αντίθετοι στις ΣΔΙΤ και στις συμβάσεις παραχώρησης. Επίσης διεκδικούμε απόλυτη διασφάλιση των εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με πλήρη εφαρμογή και τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας.
Αύριο Σάββατο 16 Μάρτη, στις 7 το απόγευμα η Ευαγγελία Στεργίου με κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης θα περιοδεύσει στα χωριά του πρώην καποδιστριακού δήμου Πελληναίων.  


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.