Τελευταίες Ειδήσεις

Εξαιρετικό αφιέρωμα στην Παναγιά-Από την Ιερά Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων




Ένα εξαιρετικό αφιέρωμα-εκδήλωση προς τιμή της Παναγίας μας πραγματοποίησε το βράδυ της Πέμπτης η Ιερά Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων στον αύλειο χώρο του ιστορικού Βυζαντινού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου με φόντο την επιβλητική Μετεωρίτικη πολιτεία.
Με σύμμαχο τον καλό καιρό και την παρουσία των Μητροπολιτών Σταγών και Μετεώρων και Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Θεόκλητου και Χρυσόστομου, εκπροσώπων των τοπικών αρχών, φορέων και πλήθους πολιτών η τοπική  Μητρόπολη   θέλοντας να τιμήσει τη Μεγαλόχαρη, πραγματοποίησε μια μοναδική εκδήλωση που καθήλωσε όσους την παρακολούθησαν.

Προλογίζοντας το αφιέρωμα στην Μητέρα όλων, την Παναγιά μας ο Πρωτοσύγκελος-καθηγούμενος της ΙΜ Μεγάλου Μετεώρου, Αρχιμανδρίτης Νήφων τόνισε ότι αποτελεί ελάχιστο φόρο στην Μεγαλόχαρη αυτή η εκδήλωση και όλοι μας γνωρίζουμε πολύ καλά πόσο την έχουμε ανάγκη και πόσο μας βοηθά όποτε κι αν χρειαστεί.

Ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της για την διοργάνωση αλλά και τους παριστάμενους για την ανταπόκριση στην πρόσκληση της Μητρόπολης ευχόμενος καλή Παναγιά με την χάρη και την ευλογία της στη ζωή μας.
Στη συνέχεια ακούστηκαν ύμνοι, τραγούδια, χοροί, λαϊκοί θρύλοι και ιερά συναξάρια από κάθε γωνιά της ελληνορθόδοξης ψυχής, έτσι όπως ζυμώθηκαν και ανέβλυσαν από τον πονεμένο άνθρωπο ανά τους αιώνες προσφέρονται ως δώρα στην ποδιά της.

Συμμετείχαν
Ο Βυζαντινός χορός «Μετεωρίτικο Ψαλτήρι»
Χοράρχης: Σπύρος Σπύρου
Μουσικοί και τραγουδιστές της λαϊκής μας παράδοσης
Κόκορης Αργύρης · Λαούτο, τραγούδι
Παπαγεωργίου Νεκτάριος – κλαρίνο
Σούλτης Γιάννης · βιολί
Παπαϊωάννου Κωνσταντίνος – κανονάκι
Μούτσελος Νίκος · κρουστά, γκάιντα, ζουρνάς
Κυριλλίδης Θεόδωρος – ποντιακή λύρα Ντίνας Γιώργος – κρουστά
Συμμετείχε  η Νεκταρία Καραντζή
Την οργάνωση είχε το Θεατρικό Εργαστήρι «Επί Σταγών»
Το χορευτικό τμήμα του Επί Σταγών έκανε  ένα αφιέρωμα στην Παναγία, όπως τη λάτρεψε, την τραγούδησε και τη χόρεψε ο Ελληνικός λαός στο βάθος των χρόνων.

Μια προσέγγιση τόσο στην κατάνυξη, όσο και στην εορταστική προέκταση της αγάπης και της ελπίδας,  προς το πρόσωπό της.
Χοροδιδάσκαλος: Κώτης Ιωάννης Πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής, Παιδαγωγός Χορού Μ.Sc.
Στην θεατρική απόδοση των κειμένων ήταν ο Φώτης Πάλλας.
















Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.