Τελευταίες Ειδήσεις

Δήλωση Χρήστου Σταμόπουλου: τα χρήματα απ’ τον Αθ. Ζιώγκο θα διατεθούν για τον λαό και την αλήθεια


  
Η προσφάτως δημοσιευθείσα απόφαση του Εφετείου (με αριθμ. 88/2018) επικύρωσε την πρωτόδικη απόφαση, μειώνοντας όμως το ποσό που υποχρεώθηκε να μου καταβάλει ο τέως δήμαρχος από 6.000 σε 4.000 ΕΥΡΩ (συν τους νόμιμους τόκους και τα δικαστικά έξοδα), «ενόψει του ότι» ο Αθανάσιος Ζιώγκος «είναι συνταξιούχος, οικογενειάρχης, πατέρας πέντε τέκνων».
   Το επιδικασθέν ποσό ως χρηματική ικανοποίηση για την ηθική μου βλάβη, σύμφωνα με την τελεσίδικη εφετειακή απόφαση, είναι «συμβολικό». Μικρό, αλλά με μεγάλη σημασία. Αποτελεί, όπως και το σκεπτικό της απόφασης, ηθική μου δικαίωση. Κι αυτό μου φτάνει. Γι’ αυτό, πιστός στη δήλωσή μου πριν την έναρξη του δικαστικού μου αγώνα,τα χρήματα που έβγαλε το Εφετείο, αφού πρώτα αφαιρεθούν τα μέχρι τώρα γενόμενα έξοδα, θα τα διαθέσω για τον λαό και τη νίκη της αλήθειας και του δίκιου. Κάθε πολίτης, Νεοχωρίτης ή Τρικαλινός, μπορεί να κάνει σχετικές προτάσεις για τον τρόπο διάθεσής τους.    
     Αλλά πώς φτάσαμε στην παραπάνω δικαστική απόφαση;

   Το 2009 ο Αθ. Ζιώγκος, τότε Δήμαρχος Οιχαλίας, με μήνυσε, ενώ ταυτόχρονα με κατάγγειλε και στον Δικηγορικό Σύλλογο, ότι τάχα χορηγούσα στον πελάτη μου Κων/νο Οικονόμου, τότε αρχηγό της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο, ψευδείς βεβαιώσεις για να παραπλανάται το Δικαστήριο και να του χορηγώ αναβολές στις δίκες που είχε με τον μηνυτή (δηλ. τον Ζιώγκο).
   Επρόκειτο για μια κατηγορία πολύ βαριά για δικηγόρο. Η μήνυση και η καταγγελία του Ζιώγκου αποδείχτηκαν αβάσιμες και εγώ απαλλάχτηκα απ’ τις ψευδοκατηγορίες.
  Τα ίδια είπε τόσο το Πολυμελές Πρωτοδικείο, όσο και το Τριμελές Εφετείο. Ότι αυτά (δηλαδή όσα είπε ο Ζιώγκος) ήταν αναληθή και δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα. Η τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου, αφού σημειώσει ότι ο «ενάγων είναι δικηγόρος διορισμένος στο Δικηγορικό Σύλλογο Τρικάλων και ασκεί το επάγγελμά του ενώ ήταν υποψήφιος για το αξίωμα του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου στις αρχαιρεσίες της 27.2.2011» λέγει ότι «τα ανωτέρω περιστατικά σε βάρος» μου «τα οποία διέλαβε» ο Α. Ζιώγκος «στα δικόγραφά του αναφέρθηκαν απ’ αυτόν με πρόθεση ειδικώς κατευθυνόμενη στην προσβολή της τιμής και υπόληψής» μου «με αμφισβήτηση της επαγγελματικής του πίστης και εντιμότητας, δεδομένου ότι τον εμφάνισε ως δικηγόρο που μετέρχεται ανέντιμες μεθόδους για να εξασφαλίσει τη δικηγορική του αμοιβή, πράγμα που δεν συνάδει με την όλη επαγγελματική του πορεία και κοινωνική του παράσταση, ενόψει του ότι ασκεί το δικηγορικό λειτούργημα με ευσυνειδησία και προσήλωση στην χρηστή άσκηση των καθηκόντων του. Κατ’ ακολουθίαν, ο εναγόμενος τέλεσε αδικοπραξία σε βάρος του ενάγοντος και προσέβαλε υπαιτίως την προσωπικότητά του, προκαλώντας του ηθική βλάβη, για την ικανοποίηση της οποίας ο ενάγων δικαιούται χρηματικής ικανοποίησης. Το Δικαστήριο, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εκδηλώθηκε η επίδικη αδικοπρακτική συμπεριφορά του εναγόμενου, το βαθμό πταίσματος του τελευταίου, το είδος και την βαρύτητα της προσβολής της προσωπικότητας του ενάγοντος, την έκταση της βλάβης που υπέστη ο τελευταίος και την οικονομική και κοινωνική κατάσταση των διαδίκων…», έκρινε ότι δικαιούμαι εύλογη χρηματική ικανοποίηση για την ηθική μου βλάβη την παραπάνω.
    Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΑ (αρκεί να επιμένουμε στον αγώνα γι’ αυτά)!
                                                                                   Χρήστος Σταμόπουλος
                                                                                                δικηγόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.