Τελευταίες Ειδήσεις

Κλειστό ξανά το μουσείο Θεόπετρας!-Αγανάκτηση για την κρατική αναλγησία




Στο ίδιο έργο θεατές είναι και πάλι οι τοπικοί παράγοντες αλλά και οι κάτοικοι της Θεόπετρας καθώς το μουσείο της περιοχής παραμένει και πάλι κλειστό καθώς έληξε ο χρόνος απασχόλησης του προσωπικού με την πεντάμηνη σύμβαση και μάλιστα εν μέσω της τουριστικής περιόδου.
Οι όποιες υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις έχουν δοθεί κατά καιρούς από τους αρμοδίους για αντιμετώπιση και οριστική επίλυση του προβλήματος από πλευράς των αρμοδίων δυστυχώς δεν υλοποιήθηκαν και έτσι η κατάσταση έχει φθάσει και πάλι στα ίδια επίπεδα.
Αν και η επίσκεψη της υπουργού Πολιτισμού στην περιοχή και η επιτόπια αυτοψία έδωσε ελπίδες για προώθηση λύσης όχι μόνο με το μουσείο αλλά και το σπήλαιο που επίσης παραμένει κλειστό εν τούτοις τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα όπως λένε κάτοικοι της περιοχής δεν έχουν τελειωμό.
Ερωτηθείσα σχετικά για το θέμα η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Μπαντέκα επιβεβαίωσε την πληροφορία λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δυστυχώς στις 24 Αυγούστου η εκδήλωση στο πάρκο της Θεόπετρας για το Αυγουστιάτικο φεγγάρι θα γίνει με κλειστό μουσείο.

Από πλευράς Δήμου έχουν γίνει ενέργειες για επίλυση του θέματος αλλά όπως είπε «μας κλείνουν το στόμα για λίγο καιρό» με τις πεντάμηνες συμβάσεις και επανερχόμαστε στα ίδια.
Εμείς σημειώνει η κ. Μπαντέκα ζητήσαμε να μας δώσουν τη δυνατότητα να το λειτουργήσουμε με δικό μας προσωπικό αλλά αρνούνται επικαλούμενοι τα όσα προβλέπονται από το υπουργείο Πολιτισμού!
Είναι απαράδεκτο να συμβαίνει αυτό τονίζει και επί τέλους οι αρμόδιοι της πολιτείας θα πρέπει να δώσουν οριστική λύση.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού κ. Μπουτίνας μιλώντας για το θέμα ανέφερε ότι παρά τις συνεχείς πιέσεις της Περιφέρειας προς το υπουργείο Πολιτισμού να παραχωρήσει το δικαίωμα λειτουργίας του μουσείου σε αυτή αρνείται και η απάντηση που δίδεται είναι ότι είναι δική μας ευθύνη! Και στην ανταπάντηση γιατί δεν το κάνετε ουδεμία απόκριση!!!
Αναλόγως έχουμε ζητήσει να αναλάβουμε εμείς τη μελέτη για τα έργα στο σπήλαιο αλλά και εκεί τα ίδια με συνέπεια ένα τέτοιος αρχαιολογικός χώρος να παραμένει χρόνια κλειστός  και να εκτιθέμεθα διεθνώς ενώ το κράτος θα μπορούσε να έχει και έσοδα…
Με όλα τα παραπάνω αντιλαμβάνεται κανείς ότι οι όποιες δικαιολογίες των αρμοδίων της πολιτείας δεν πείθουν πλέον κανένα ενώ και οι τοπικοί κυβερνητικοί βουλευτές εάν θέλουν να αποδείξουν στην πράξη ότι υπηρετούν τον τόπο ας κάνουν το αυτονόητο λένε οι επαγγελματίες και οι  πολίτες της περιοχής και όχι να σηκώνουν το χέρι και να ψηφίζουν σαν άβουλα όντα τα όσα το κόμμα φέρει στη βουλή…









Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.