Τελευταίες Ειδήσεις

Αποκαταστάθηκε το δίκτυο ύδρευσης στην Αγία Παρασκευή Ασπροποτάμου

 

Μεγάλη προσπάθεια τριών μηνών για την ολοκλήρωση ενός δύσκολου τεχνικά έργου – 

Ολοκληρώθηκαν, μετά από τρεις μήνες εντατικών εργασιών, οι παρεμβάσεις αποκατάστασης του δικτύου ύδρευσης στον οικισμό της Αγίας Παρασκευής Ασπροποτάμου από συνεργεία της ΔΕΥΑ Μετεώρων και του Δήμου Μετεώρων.

Υπενθυμίζεται ότι η έντονη κακοκαιρία του Νοεμβρίου 2025 είχε προκαλέσει σημαντικές ζημιές στις υποδομές της περιοχής, με σοβαρές καταστροφές και στο δίκτυο ύδρευσης του οικισμού. Με την ολοκλήρωση της χειμερινής περιόδου και μόλις οι καιρικές συνθήκες το επέτρεψαν, συνεργεία της ΔΕΥΑ Μετεώρων προχώρησαν άμεσα στις απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης, υλοποιώντας ένα ιδιαίτερα δύσκολο και απαιτητικό τεχνικό έργο.

Οι μεγαλύτερες δυσκολίες εντοπίστηκαν στα σημεία του δικτύου που βρίσκονται σε ορεινές και δυσπρόσιτες περιοχές, όπου η κακοκαιρία είχε καταστρέψει τμήματα των αγωγών που συνδέουν το δίκτυο ύδρευσης με τις υδρομαστεύσεις. Για την αποκατάσταση των ζημιών χρειάστηκε να επιχειρήσουν καθημερινά συνεργεία με βαριά μηχανήματα έργου, όπως εκσκαφείς, φορτωτές, JCB και φορτηγά, αλλά και σημαντικό ανθρώπινο δυναμικό, προκειμένου να προσεγγιστούν δύσβατα σημεία και να αποκατασταθεί πλήρως η λειτουργία του δικτύου.

Παράλληλα, πέρα από την οριστική αποκατάσταση του κεντρικού δικτύου, η ΔΕΥΑ Μετεώρων προχώρησε και στην κατασκευή εφεδρικού δικτύου ύδρευσης από την υδρομάστευση στην Αγία Μαρίνα, ώστε ο οικισμός να διαθέτει εναλλακτική τροφοδοσία και επάρκεια νερού σε περίπτωση μελλοντικής βλάβης ή έκτακτης ανάγκης. Πρόκειται για ακόμη μία δύσκολη τεχνικά παρέμβαση, που δίνει ουσιαστική και μόνιμη λύση στις ανάγκες υδροδότησης της περιοχής.

Τα έργα υλοποιούνται μέσα από τις χρηματοδοτήσεις που εξασφαλίστηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών για τις αποκαταστάσεις των ζημιών από τον Daniel, δίνοντας τη δυνατότητα στη ΔΕΥΑ Μετεώρων και τον Δήμο Μετεώρων να προχωρούν σε ουσιαστικές παρεμβάσεις αποκατάστασης κρίσιμων υποδομών.

Πλέον, η Αγία Παρασκευή Ασπροποτάμου προετοιμάζεται για τη θερινή περίοδο, ώστε να είναι πλήρως λειτουργική και έτοιμη να υποδεχθεί τους παραθεριστές αλλά και τους κτηνοτρόφους που ξεκινούν την καλοκαιρινή τους δραστηριότητα στα ορεινά της περιοχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για ένα έργο με αυξημένο βαθμό τεχνικής δυσκολίας, το οποίο απαιτούσε συντονισμό, εξειδικευμένες παρεμβάσεις και συνεχή παρουσία συνεργείων σε δύσβατες περιοχές, προκειμένου να αποκατασταθούν οι σοβαρές ζημιές που είχαν προκληθεί από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.








 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.