Τελευταίες Ειδήσεις

«Μετεωρίτικη Καινοτομία : Δράσεις Υπεροχής για το Κοινό Καλό»               {  Για το διάστημα 01-07 έως 07-07-2024 , Δια χειρός του

                 Κ. Κώστα Πρεβέντη, Ειδικού Συνεργάτη του Δημάρχου}

 

Με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια σας ενημερώνουμε για τις σημαντικές δράσεις και πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Μετεώρων ,από την 1η έως και την 7η Ιουλίου 2024.

Στοχεύοντας στην βελτίωση της ποιότητας και στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής ,προχωρήσαμε σε σειρά ουσιαστικών ενεργειών που αφορούν κάθε πολίτη.

1.     Ενίσχυση του στόλου οχημάτων

Την Πέμπτη 4 Ιουλίου ,το Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης Καλαμπάκας φιλοξένησε την τελετή παράδοσης και παραλαβής ενός νέου οχήματος ,δωρεά της κυρίας Ναταλίας Καρπούζογλου- Συγγελίδη . Το όχημα ,το οποίο θα εξυπηρετεί το πρόγραμμα « Βοήθεια στο Σπίτι» ,παραδόθηκε με την παρουσία της πρώην υφυπουργού Κοινωνικής Συνοχής, κυρίας Μαρίας Κεφάλα, υπογραμμίζοντας τη σημασία της κοινωνικής αλληλεγγύης .

 

2.     Καθαριότητα και Δημόσια Υγεία

Σε μια προσπάθεια διασφάλισης της υγιεινής και της δημόσιας υγείας , η δημοτική αρχή προχώρησε στον καθαρισμό και το πλύσιμο κάδων απορριμμάτων σε Καλαμπάκα και Καστράκι. Η δράση αυτή αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής για τη βελτίωση της καθαριότητας των κοινόχρηστων χώρων.

 

3.     Πολιτιστική Ανταλλαγή

Η επίσκεψη του κινήματος « Η Εποχή της Συνείδησης» στο δημαρχείο Μετεώρων, με τη συμμετοχή νεολαιών από την Ταϊβάν, έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα πολιτισμού και ελπίδας, αναδεικνύοντας τον δήμο μας ως κέντρο πολιτιστικής ανταλλαγής και διεθνούς φιλίας.

4.     Αποκατάσταση Υδροδότησης

Η άμεση αποκατάσταση της υδροδότησης στην Οξύνεια από τα συνεργεία της ΔΕΥΑΜ καταδεικνύει την αποτελεσματικότητα και την ταχύτητα ανταπόκρισής μας στις κρίσιμες υποδομές ,εξασφαλίζοντας αδιάλειπτη παροχή υπηρεσιών στους δημότες.

 

5.     Αποκατάσταση Καταστροφών,

Οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών από την κακοκαιρία Daniel στην Αγία Παρασκευή ( Τζούρτζια)  Ασπροποτάμου ολοκληρώθηκαν ,επαναφέροντας την περιοχή στην κανονικότητα και διασφαλίζοντας την ασφάλεια των πολιτών.

 

6.     Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις,

Ξεκίνησε το κλείσιμο της οδού Τρικάλων κάθε Παρασκευή και Σάββατο από τις 21.00 έως τις 01.00 . Το μέτρο αυτό θα ισχύσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2024 αποσκοπώντας στην βελτίωση της κυκλοφορίας και στην αναβάθμιση τη ποιότητας ζωής στο κέντρο της πόλης.

 

7.     Ανανέωση στόλου Καθαριότητας,

Συνεχίζουμε την ανανέωση του στόλου καθαριότητας με την παραλαβή δύο ηλεκτρικών σαρώθρων πεζού χειριστή και ενός τεμαχιστή κλαδιών ,μέσω του προγράμματος « Φιλόδημος ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών. Η ενίσχυση αυτή θα βελτιώσει σημαντικά την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών καθαριότητας.

 

8.     Penny Marathon Καλαμπάκας,

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα το 3ο Penny Marathon Καλαμπάκας . Η εκδήλωση αυτή αποτελεί μια γιορτή του ανθρώπινου πολιτισμού ,προωθώντας την ιδέα της συνύπαρξης με τα ζώα και της συμφιλίωσης με τις έννοιες της ευζωϊας ,της υπεύθυνης υιοθεσίας και των κανόνων καλής συμβίωσης ανθρώπου και ζώων.

 

9.     Εκπαίδευση στις Πρώτες Βοήθειες,

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, η δράση του Δήμου Μετεώρων σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ για τις πρώτες βοήθειες  στην Ασπροκκλησιά Καλαμπάκας. Η πρωτοβουλία αυτή ενισχύει την ασφάλεια και την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα υγείας και άμεσης επέμβασης, προσφέροντας πολύτιμες γνώσεις και δεξιότητες σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

 

Οι δράσεις αυτές αντικατοπτρίζουν το όραμα και τη δέσμευση της δημοτικής αρχής του Δήμου Μετεώρων για τη συνεχή βελτίωση των υποδομών, την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής  και την προαγωγή της ποιότητας ζωής των δημοτών μας.

Η δημοτική αρχή παραμένει προσηλωμένη στην αποστολή της να υπηρετεί με υπευθυνότητα  και αφοσίωση την τοπική κοινωνία ,προσφέροντας άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις στις ανάγκες και τις προκλήσεις της καθημερινότητας.

Μαζί συνεχίζουμε να οικοδομούμε έναν Δήμο πρότυπο, με επίκεντρο τον πολίτη και το κοινό καλό!!

 

Με εκτίμηση

Κώστας Πρεβέντης

Ειδικός Συνεργάτης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.