Τελευταίες Ειδήσεις

Εγκάρδια συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαθρολομαίου με τον Σεβ. Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ.Θεοκλήτου


Ο Πατριάρχης στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό της Αγίας Κυριακής Κοντοσκαλίου

Ο Πατριάρχης, μετά τη Μονή Βαλουκλή, , με αφορμή την εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής, επισκέφθηκε και προσκύνησε στον πανηγυρίζοντα φερώνυμο Ι. Ναό της Κοινότητας Κοντοσκαλίου. Στη Θεία Λειτουργία,ύστερα από προτροπή του Παναγιωτάτου, χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, ο οποίος επισκέπτεται την Πόλη μαζί με προσκυνητές από την εκκλησιαστική επαρχία του.

Στην ομιλία του, αμέσως μετά, ο Παναγιώτατος καλωσόρισε με θερμούς λόγους τον Ιεράρχη της Αγιωτάτης Εκκλησίας της Ελλάδος και όλους τους προσκυνητές.

“Καλώς ήλθετε πλησίον μας, αγαπητοί επισκέπται από την Ιεράν Μητρόπολην Σταγών και Μετεώρων, με επί κεφαλής τον φίλτατον Ποιμενάρχην σας, Ιερώτατον αδελφόν κ. Θεόκλητον, τον οποίον και ευχαριστούμεν ολοθέρμως διά την σημερινήν χοροστασίαν. Καλωσορίζουμε και τον όμιλον προσκυνητών από την Κύπρον, υπό την ηγεσίαν του αγαπητού πατρός Λίνου. Ευρισκόμενοι εδώ ευρίσκεσθε εις τα ίδια. Γνωρίζουμε την λαχτάρα με την οποία ήλθετε προσκυνητές της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, για να λάβετε την ευλογίαν της και να ασπασθήτε το χέρι του Πατριάρχου σας. Αλλά επιθυμούμε να γνωρίζετε και εσείς με πόση νοσταλγία και χαρά σας αναμένουμε πάντοτε και εμείς εδώ στην Πόλι, εσάς και όλα εν γένει τα τέκνα της Εκκλησίας, τα αγωνιζόμενα τον αγώνα τον καλόν και τιμώντα το όνομα αυτής και του Γένους μας, αλλά και κάθε άνθρωπον καλής θελήσεως, ανεξαρτήτως καταγωγής ή θρησκείας, ο οποίος επιθυμεί να επισκεφθή το ταπεινό, αλλά αειλαμπές Φανάρι και την Βασιλίδα των Πόλεων.

Όταν έρχεσθε εδώ πιστεύουμε ότι παίρνετε χαρά και ενίσχυσι και ευλογία, αλλά και δίδετε ενίσχυσι και πνευματική αγαλλίασι στον Πατριάρχη σας, και ακόμη, υπερηφάνεια και καύχησι εν Κυρίω για την ευσέβεια και την αφοσίωσί σας στην Αγία του Χριστού Μεγάλη Εκκλησία και για την εμμονή σας στις ωραίες παραδόσεις του ευσεβούς ημών Γένους.

Συγχαίρομεν, επί τη ευκαιρία, τον καλόν και άξιον Ποιμενάρχην σας άγιον Σταγών και Μετεώρων διά το θεάρεστον έργον, το οποίον επιτελεί με σύνεσιν και πολλήν στοργήν προς το εμπιστευθέν αυτώ ποίμνιον. Ευχόμεθα, άγιε αδελφέ, ο πάνδωρος Θεός να ευλογή δαψιλώς τους κόπους σας και να οδηγή την θεοσκέπαστον επαρχίαν σας από προόδου εις πρόοδον, εις οικοδομήν του λαού του Θεού και εις καύχησιν της Αγιωτάτης Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία είναι ευτυχής έχουσα εκλεκτούς Ιεράρχας, ως η υμετέρα πεφιλημένη Ιερότης.”

Προηγουμένως, τον Παναγιώτατο προσφώνησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σηλυβρίας κ. Μάξιμος, Επόπτης της Περιφερείας Υψωμαθείων, και ακολούθως η Πρόεδρος της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Ευγεν. κ. Αλεξάνδρα Τσιτσέκογλου, ενώ ο Σεβ. Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Πατριάρχη για την θερμή υποδοχή και την ευλογία να χοροστατήσει στον πανηγυρίζοντα Ναό, του προσέφερε δε αντίγραφο του Ευαγγελισταρίου του Οσίου Ιωάσαφ του Μετεωρίτου, δευτέρουκτήτορος της μονής του Μεγάλου Μετεώρου.

Φωτό: Νίκος Παπαχρήστου https://ec-patr.org/ 

 

DSC05372

DSC05395

DSC05413

DSC05442

DSC05484

DSC05518

DSC05534DSC05574

DSC05592

DSC05628

DSC05646

DSC05658

DSC05691

DSC05758

DSC05814

DSC05831

DSC05847

DSC05880

DSC05935

DSC05969

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.