Τελευταίες Ειδήσεις

« Κάθε Εβδομάδα, Κάθε Βήμα »


(Ο Κώστας Πρεβέντης για τη Δράση του Δήμου Μετεώρων )

                               ( Από 27-05 έως 02-06-2024 )

 

Ο κ. Λευτέρης Αβραμόπουλος, δήμαρχος του Δήμου Μετεώρων ,δείχνει τη δυναμική του ηγετική προσωπικότητα και το βάθος της πολιτικής του σκέψης ,με τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν και την εβδομάδα που μας πέρασε.

Η συνάντηση με την υφυπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κ. Μαρία Κεφάλα αποτελεί ένα ενδεικτικό παράδειγμα συνεργασίας μεταξύ τοπικής και κεντρικής κυβέρνησης ,ενώ η παρουσίαση των πρωτοβουλιών της δημοτικής αρχής σε θέματα κοινωνικής πολιτικής ( Δρομολόγηση και Λειτουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου και Κοινωνικού Φαρμακείου),αποδεικνύει τη δέσμευσή του για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Η συνέχιση της συνεργασίας με το ΕΚΑΒ για την εκπαίδευση κατοίκων σε αγροτικές περιοχές ( πρόγραμμα ΚΑΡΠΑ),αντικατοπτρίζει την προσήλωσή του στην παροχή βασικών υπηρεσιών υγείας ,σε όλους τους πολίτες.

Η σύσταση του Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας ( Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π.) Δήμου Μετεώρων , αποδεικνύει την προνοητική του προσέγγιση στη διαχείριση κρίσεων και καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

 Το γιγαντιαίο πρόγραμμα αποκατάστασης και βελτίωσης αγροτικών δρόμων στα χωριά του δήμου ,αναδεικνύει τη φροντίδα του δήμου για την υποδομή της υπαίθρου και την ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας!

Η ολοκλήρωση των εργασιών ολικής αποκατάστασης του δικτύου ύδρευσης στην Κοινότητα Αμπέλια, αποτελεί λαμπρό παράδειγμα της δέσμευσης της δημοτικής αρχής για την ενίσχυση της ποιότητας ζωής των πολιτών!

Η επίσκεψη από την αδελφοποιημένη  Γαλλική πόλη Le Haillan δείχνει την σπουδαιότητα των διεθνών σχέσεων και της διαπολιτισμικής κατανόησης ,,ενώ η δήλωση του δημάρχου για αλληλεγγύη και συνεργασία ,αναδεικνύει τη φιλοσοφία του για ενότητα και πρόοδο!

Η ενθουσιώδης γιορτή της Παγκόσμιας Ημέρας Ποδηλάτου με ποδηλατάδα ,δείχνει την προσήλωσή του στην προώθηση της βιώσιμης μετακίνησης  και της υγιεινής ζωής, αντικατοπτρίζοντας και τη δυναμική καινοτομία που χαρακτηρίζει τον δήμο Μετεώρων.

Τέλος σήμερα Κυριακή 2 Ιουνίου, η φύση είχε τη δική της επίδειξη, μια εκδήλωση που θα μείνει -είμαι σίγουρος - χαραγμένη στη μνήμη κάθε επισκέπτη.

Στην εκθαμβωτική Θεόπετρα το « Μετεώρων Ήχος και Φως», ανέτειλε σαν ένας αστείρευτος ποταμός φαντασίας! Τα αερόστατα ,σαν χρωματιστά κεριά στον απέραντο ουρανό ,άναψαν τα φώτα της θαυμαστής παράστασης, δημιουργώντας  έναν παράλληλο κόσμο όπου η μουσική συναντιόταν με τα φώτα και η φύση χόρευε συμφωνίες με τα πνεύματα!

Ήταν μια νύχτα που ο χρόνος διαλύθηκε και η ομορφιά επικράτησε!!!

Φίλοι μου,

 Και οι δράσεις που πραγματοποιήθηκαν εντός αυτής της εβδομάδας αποτελούν μόνο ένα μέρος της μεγαλειώδους πορείας προς την κοινωνική , οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη του δήμου Μετεώρων!

Και αυτή η εβδομάδα αποτέλεσε μόνο ένα κεφάλαιο σε ένα μεγαλύτερο μυθιστόρημα προόδου και ανάπτυξης!!!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.