Τελευταίες Ειδήσεις

Μαρίνα Κοντοτόλη: «Όπου κι αν πας στη Θεσσαλία, οκτώ μήνες μετά τις πλημμύρες, θα συναντήσεις την καταστροφή και την εγκατάλειψη»


«Οκτώ μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες, η Θεσσαλία παραμένει στο σημείο μηδέν» τόνισαν σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν στη Λάρισα σήμερα Πέμπτη 9 Μαΐου οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Λάρισας κ. Βασίλης Κόκκαλης και Μαγνησίας κ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, με αντικείμενο την επόμενη ημέρα από τα καταστροφικά γεγονότα του περασμένου Σεπτεμβρίου. Δήλωση μέσω βίντεο απέστειλε και η βουλευτίνα Τρικάλων κ. Μαρίνα Κοντοτόλη, η οποία δεν μπόρεσε να παραστεί λόγω κωλύματος.

Η βουλευτής Τρικάλων κ. Μαρίνα Κοντοτόλη τόνισε στο τηλεοπτικό μήνυμά της τα εξής:

«Βρισκόμαστε οκτώ μήνες μετά τη θεομηνία Daniel και δυστυχώς η κατάσταση στην περιφερειακή ενότητα των Τρικάλων είναι αποκαρδιωτική. Όπου κι αν πας, σε όποιο δήμο των Τρικάλων, σε όποιο χωριό, θα συναντήσεις μία εντελώς αδικαιολόγητη κατάσταση ζημιών και εγκατάλειψης. Θα συναντήσεις συμπολίτες μας που ακόμη μένουν έξω από τα σπίτια τους. 

Άλλους που μένουν σε δομή προσφύγων και άλλους που μένουν ακόμη σε γείτονες, συγγενείς ή ακόμα και σε άλλες πόλεις. Θα συναντήσεις συμπολίτες μας που ακόμη δεν έχουν αποζημιωθεί για τις ζημιές που υπέστησαν. Θα συναντήσεις αγρότες και κτηνοτρόφους, που μόνοι τους και εντελώς αβοήθητοι προσπαθούν να ξανασταθούν στα πόδια τους, μετά τις μεγάλες καταστροφές που είχαν σε ζωικό και φυτικό κεφάλαιο. 

Θα συναντήσεις επιχειρήσεις και Δήμους που ακόμη δεν έχουν λάβει πίσω όσα ξόδεψαν για τη σίτιση και τη φροντίδα των πλημμυροπαθών. Θα συναντήσεις χωριά ακόμα αποκομμένα, με δρόμους σπασμένους και χωρίς σταθερή τηλεφωνία. Θα συναντήσεις γεφύρια ακόμα πεσμένα, όπως το γεφύρι της Διάβας και μία ανυπολόγιστη καθημερινή ταλαιπωρία για χιλιάδες κατοίκους και δεκάδες επιχειρήσεις. 

Το μόνο που δε θα συναντήσεις κανείς είναι η κρατική αρωγή και το μόνο που δε θα συναντήσει κανείς είναι η κυβερνητική ευαισθησία και φροντίδα. Εμείς έχουμε χρέος να μην εγκαταλείψουμε τους συμπολίτες μας μέχρι τη στιγμή που και ο τελευταίος θα ξαναβρεί τη ζωή του, όπως την είχε πριν τη θεομηνία. 

Είμαστε και θα είμαστε καθημερινά δίπλα τους, μέχρι να τελειώσει αυτή η δοκιμασία που τους έτυχε» κατέληξε.

Δείτε το Βίντεο της Δήλωσης εδώ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.