Τελευταίες Ειδήσεις

Μαρίνα Κοντοτόλη: Οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου της Θεσσαλίας χρειάζονται έκτακτα μέτρα στήριξης
Μαρίνα Κοντοτόλη: Οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου της Θεσσαλίας χρειάζονται έκτακτα μέτρα στήριξης για την εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων του 2024.

Στη Βουλή έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και η Βουλευτής Τρικάλων, Μαρίνα Κοντοτόλη, την επείγουσα ανάγκη στήριξης των μαθητών της Γ΄ Λυκείου των Τρικάλων και της Θεσσαλίας, για την εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων.

Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κατέθεσαν σήμερα 20 Βουλευτές και Βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία της Βουλευτή Τρικάλων, Μαρίνας Κοντοτόλη, καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία κυβερνητική πρωτοβουλία για τη στήριξη των μαθητών, ειδικά αυτών της Γ΄ Λυκείου, όλων των τύπων Λυκείου, που καλούνται σε λίγους μήνες να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ.

Ειδικότερα, ο νόμος 4186/2013, όπως τροποποιήθηκε προστέθηκε κι ισχύει, προβλέπει η εισαγωγή των μαθητών καθ’ υπέρβαση του αριθμού των εισακτέων στις Σχολές και στα Τμήματα των ΑΕΙ, εφόσον οι περιοχές τους έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές. Εντούτοις, η Υπουργική Απόφαση που προβλέπεται να εκδοθεί κατ’ εξουσιοδότηση του παραπάνω νόμου, ακόμα δεν έχει εκδοθεί ούτε έχει υπάρξει κάποια σχετική ανακοίνωση από το αρμόδιο Υπουργείο.

Δεδομένου ότι μέχρι σήμερα, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες, δεν υπήρξε καμία μέριμνα για μαθητές και φοιτητές των Τρικάλων κι ευρύτερα της Θεσσαλίας, παρά τις προτάσεις μας για παροχή σχολικών γευμάτων, κατ’ εξαίρεση μεταγραφές φοιτητών, επισκευή σχολικών κτιρίων, κλπ, ερωτάται ο κ. Υπουργός αν και πότε θα εφαρμόσει την ισχύουσα νομοθεσία και τι άλλα μέτρα προτίθεται να λάβει για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.