Τελευταίες Ειδήσεις

Εκπαιδευτική δράση με τους μαθητές της ΣΤ΄ Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας


Την Τετάρτη 10 Απριλίου υποδεχθήκαμε στη Βιβλιοθήκη τους μαθητές της ΣΤ΄ Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας, με σκοπό να δουν από κοντά τη τεχνολογία 3D εκτύπωσης.

Οι μαθητές είχαν πραγματοποιήσει ήδη δύο επισκέψεις· στη πρώτη επίσκεψη έμαθαν να χρησιμοποιούν τον 3D σαρωτή και να κάνουν σάρωση ενός αντικειμένου, στη δεύτερη συνάντηση επεξεργάστηκαν, με το κατάλληλο λογισμικό, τα ψηφιακά αρχεία των σαρώσεων που είχαν πραγματοποιήσει και διαμόρφωσαν το τελικό 3D μοντέλο. Στην τρίτη, και τελευταία, επίσκεψή τους, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά την διαδικασία εκτύπωσης του ψηφιακού μοντέλου στον 3D εκτυπωτή της Βιβλιοθήκης. Πρόκειται για μια μέθοδο προσθετικής κατασκευής, στην οποία κατασκευάζονται αντικείμενα μέσω της διαδοχικής πρόσθεσης επάλληλων στρώσεων υλικού.

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας αποτελεί το πρώτο Σχολείο που ολοκλήρωσε τον κύκλο της εκπαιδευτικής δράσης 3D σάρωσης και εκτύπωσης και τους ευχαριστούμε πολύ για τη συνεργασία.

Προσκαλούμε και άλλα Σχολεία, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, να συμμετέχουν στη συγκεκριμένη εκπαιδευτική δράση.

Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

 

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.