Τελευταίες Ειδήσεις

Μήνυμα του Υπουργού Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα, για την επέτειο της 25ης Μαρτίου


Εδώ στο Ελληνικό το χώμα, το στοιχειωμένο κι ιερό,


που το ίδιο χώμα μένει ακόμα απ’ τον αρχαίο τον καιρό,


Είδα τη Νίκη τη μεγάλη, τη Νίκη τη παντοτινή,


την είδα εμπρός μου να προβάλλει με φορεσιά ολοφωτεινή.


(Κωστής Παλαμάς, Η Νίκη)


Η επέτειος της 25ης Μαρτίου μας υπενθυμίζει διαχρονικά τις μεγάλες μάχες που έχει δώσει ο ελληνικός λαός, με αρετή και τόλμη και όλα όσα σπουδαία έχει καταφέρει, όταν διακατέχεται από εθνική ενότητα και ομοψυχία.


Τιμούμε με υπερηφάνεια και σεβασμό τους αγωνιστές του 1821, που θυσιάστηκαν και μας προσέφεραν με ανδρεία τα πολύτιμα αγαθά της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας, όσους έχυσαν το αίμα τους στο πεδίο της μάχης, αλλά και όσους αγωνίστηκαν πολυεπίπεδα για να διαδώσουν τις ιδέες και τις αξίες του Έθνους.


Καλούμαστε η καθεμία και ο καθένας να διατηρήσουμε αυτές τις φιλελεύθερες αξίες, που απηχούν σε όλο τον δυτικό πολιτισμένο κόσμο, ανταποκρινόμενοι στις προκλήσεις των καιρών.


Με πυξίδα τη διαφύλαξη της εθνικής μας κυριαρχίας και την ενίσχυση του γεωστρατηγικού και γεωπολιτικού μας αποτυπώματος, ανυποχώρητοι στη βάση του Διεθνούς Δικαίου.


Η Ελλάδα του 2024 πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη, βελτιώνοντας διαρκώς τη θέση της στο διεθνές στερέωμα, λαμβάνοντας επαίνους και κυρίως δημιουργώντας καλύτερες συνθήκες για τις επόμενες γενιές. Αποτελεί χρέος μας προς τους αγωνιστές του 1821, τους θεμελιωτές της ανεξάρτητης Ελλάδας, αλλά και όλους τους Έλληνες, σήμα να ανεβάζουμε την Πατρίδα κάθε χρόνο ένα σκαλί ψηλότερα, από εκεί που εκείνοι είχαν οραματιστεί.


Χρόνια πολλά στην Ελλάδα και σε όλους τους Έλληνες, στα δικά μας Τρίκαλα αλλά και σ’ όλο τον κόσμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.