Τελευταίες Ειδήσεις

ΕΚΔΡΟΜΗ 1ου ΕΠΑΛ Καλαμπάκας στην Βουλγαρία
Ένα ευχάριστο διάλειμμα για τους μαθητές της Γ΄ τάξης του ΕΠΑΛ Καλαμπάκας αποτέλεσε η καθιερωμένη πενθήμερη εκπαιδευτική εκδρομή που πραγματοποιήθηκε στη γειτονική Βουλγαρία από 5 έως 9 Φεβρουαρίου.

 Πριν περάσουν τα  ελληνοβουλγαρικά σύνορα επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν στο θρυλικό οχυρό Ρούπελ, περπατώντας στις “μπαρουτιασμένες” πλαγιές και στις υπόγειες δαιδαλώδεις στοές του. Από εκεί, το ταξίδι συνεχίστηκε με προορισμό τη «Βασίλισσα των Βαλκανίων», τη Σόφια. Οι μαθητές επισκέφτηκαν τον Καθεδρικό Ναό του Alexander Nevski,  την Βυζαντινή Εκκλησία της Αγ. Σοφίας, την εκκλησία της Αγίας Κυριακής, με το θεόρατο θόλο της, το τζαμί Banya Bashi, το Κοινοβούλιο, την Όπερα, το Εθνικό Θέατρο Ivan-Vazov. Εξαιρετική εμπειρία ήταν η επίσκεψη στο μνημείο «Καμπάνες – Διεθνές Πάρκο και Μνημείο παιδιών» με 107 διαφορετικές καμπάνες από όλο τον κόσμο  που συμβολίζουν την ειρήνη και την ευημερία.

Η πόλη της Φιλιππούπολης χτισμένη σε επτά λόφους τους μαγνήτισε από την πρώτη στιγμή. Περπάτησαν στα πλακόστρωτα σοκάκια της παλιάς πόλης, θαύμασαν τo αρχαίο ρωμαϊκό θέατρο, τα διατηρητέα κτίρια της εποχής της εθνικής αναγέννησης (19ος αι.) στην λεωφόρο Knyaz Alexander, επισκέφθηκαν την ορθόδοξη εκκλησία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, το σπίτι του Λαμαρτίνου και το Εθνογραφικό Μουσείο.

Είμαστε σίγουροι πως αυτό το ταξίδι όχι μόνο θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη των μαθητών μας, αλλά θα αποτελέσει και πηγή δύναμης για το επόμενο απαιτητικό «ταξίδι» των εξετάσεων.

Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε σε όσους οικονομικά συνέβαλαν ώστε να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδρομή με ελάχιστο κόστος για τους μαθητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.