Τελευταίες Ειδήσεις

Έφυγε από την ζωή ο γνωστός Τρικαλινός μηχανικός Ηλίας Μπαρούτας


Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός Τρικαλινός τοπογράφος Μηχανικός Ηλίας Μπαρούτας, μια ιδιαίτερα γνώριμη και αγαπητή φιγούρα στην τοπική κοινωνία, μέσα από την επαγγελματική, κοινωνική και πολιτική του δραστηριότητα.


Ο Ηλίας Μπαρούτας ήταν παντρεμένος με τη νευρολόγο Ελένη Θώδη και πατέρας ενός παιδιού. Ασχολήθηκε επί πολλά χρόνια στην ΤΥΔΚ, με την εκπόνηση μελετών και την επίβλεψη σημαντικού αριθμού έργων των Δήμων και πρώην Κοινοτήτων του νομού μας, ενώ τελευταία ήταν υπάλληλος του Δήμου Τρικκαίων.


Μετά το πτυχίο από το ΕΜΠ (τοπογράφος), έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Διαχείριση τεχνικών Εργων. Γι’ αυτό και στην ΤΥΔΚ ασχολήθηκε με την εκπόνηση μελετών και την επίβλεψη σημαντικού αριθμού έργων των Δήμων και πρώην Κοινοτήτων του νομού μας.


Ηταν μέλος της αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (Τμήμα Κ.&Δ. Θεσσαλίας) την περίοδο 1984-1987, αιρετός Νομαρχιακός Σύμβουλος τις διετίες 1989 – 1991 και 1991-1993, μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας τη διετία 1989–1991.


Επίσης, ως προς την αυτοδιοίκηση, συμμετείχε σε σημαντικό αριθμό ημερίδων/διημερίδων/συνεδρίων/επιμορφωτικών προγραμμάτων, σχετικών με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Περιφερειακή Ανάπτυξη και Πολιτική. 


Διετέλεσε και μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής Θεσσαλίας για την Ανασυγκρότηση της Πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης -Πρόγραμμα Ιωάννης Καποδίστριας (1997).Η πλούσια εμπειρία, μαζί με την πολιτική δράση στον χώρο του ΠΑΣΟΚ, συνθέτουν το προφίλ ενός υποψηφίου με διάθεση για προσφορά και γνώσεις που θα αξιοποιηθούν δεόντως από τη θέση του περιφερειακού συμβούλου.


Περισσότερες λεπτομέρειες για την κηδεία του σε νεότερη ανάρτηση μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.