Τελευταίες Ειδήσεις

Αύριο οι αποφάσεις των αγροτών για τις κινητοποιήσεις στη Θεσσαλία


Τα τρακτέρ στην είσοδο του Παλαμά ξεκίνησαν να βγάζουν χθες οι Παλαμιώτες αγρότες, στο πλαίσιο των αποφάσεων που ελήφθησαν στην πρόσφατη αγροτική σύσκεψη με πρωτοβουλία της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας.

Τα τρακτέρ στο δρόμο, μήνυμα δυναμικής κλιμάκωσης στέλνουν οι Καρδιτσιώτες αγρότες (φωτο + βίντεο)

Σε διάφορα χωριά, σύμφωνα με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας, τα πρώτα αγροτικά μηχανήματα έχουν ξεκινήσει να βγαίνουν στις πλατείες και άλλα σημεία συγκέντρωσης, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αυξηθούν. Παράλληλα όπως ανέφερε στο “Μαγκαζίνο της Θεσσαλίας” ο πρόεδος της ΕΟΑΣΝΛ Ρίζος Μαρούδας την Τετάρτη στις 7.30 το απόγευμα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Παλαμά θα πραγματοποιηθεί πανθεσσαλικη αγροτική σύσκεψη. Εκεί θα ληφθούν και οι οριστικές αποφάσεις για το χρόνο τον τρόπο και τη μέθοδο των κινητοποιήσεων

Πιο αναλυτικά, οι αγρότες στον Παλαμά με πυρήνα τον αγροτικό σύλλογο, διήλθαν με τρακτέρ τους από το κέντρο το οποίο και ξεσήκωσαν με τα κορναρίσματα τους. Στη συνέχεια παρέταξαν τα τρακτέρ τους στην είσοδο του Παλαμά (μπροστά από το δημοτικό στάδιο) διευκρινίζοντας μάλιστα ότι ο σύλλογος δεν ζήτησε άδεια από το Δήμο για τον πεζόδρομο δίπλα στην πλατεία.

Τα τρακτέρ στο δρόμο, μήνυμα δυναμικής κλιμάκωσης στέλνουν οι Καρδιτσιώτες αγρότες (φωτο + βίντεο)

 

Μέσα από το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, οι Καρδιτσιώτες αγρότες είναι αποφασισμένοι να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους στο τρίτο δεκαήμερο του μήνα, με έξοδο των τρακτέρ στο δρόμο. Με το σύνθημα «αγωνιζόμαστε για να μείνουμε στα χωράφια μας και στον τόπο μας», οι αγρότες κλιμακώνουν τον αγώνα τους σε επίπεδο Ν. Καρδίτσας και Θεσσαλίας συνολικότερα, καθώς η κατάσταση είναι η πιο δύσκολη των τελευταίων δεκαετιών. Οι καταστροφικές πλημμύρες προκάλεσαν ανεπανόρθωτες ζημίες ότι μόνο για φέτος, αλλά και για τα επόμενα χρόνια σε χωράφια, εξοπλισμό- πάγιο κεφάλαιο, νέες και αποθηκευμένες παραγωγές.

Τα τρακτέρ στο δρόμο, μήνυμα δυναμικής κλιμάκωσης στέλνουν οι Καρδιτσιώτες αγρότες (φωτο + βίντεο)

 

Σε δήλωσή του στον «Νέο Αγώνα» ο Πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ κ. Κώστας Τζέλλας κάλεσε τους αγρότες να βγάλουν τα τρακτέρ στις πλατείες. «Κανένα τρακτέρ να μην μείνει σπίτι» είπε και πρόσθεσε ότι οι αγρότες στέλνουν το μήνυμα πως θα παλέψουν για την επιβίωση τους, για να σταθούν ξανά στα πόδια τους και να μείνουν στον τόπο τους. «Όσο μεγαλύτερη είναι η συμμετοχή, τόσο πιο δυνατό είναι το μήνυμα προς την κυβέρνηση και η μεγαλύτερη η πίεση που ασκείται» σημείωσε και κατήγγειλε το γεγονός πως η κυβέρνηση όχι μόνο δεν τους έχει απαντήσει εδώ και ενάμιση μήνα στο αίτημα για συνάντηση, αλλά ούτε καν προθυμοποιήθηκε το κυβερνητικό κλιμάκιο να συναντηθεί με εκπροσώπους της ΕΟΑΣΚ κατά την παρουσία του στην Καρδίτσα την προηγούμενη εβδομάδα. Πρόσθεσε πως το κλιμάκιο δεν ανακοίνωσε τίποτα για τους αγρότες και η παρουσία του στην περιοχή ήταν καθαρά υπό τον φόβο των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.