Τελευταίες Ειδήσεις

Δράσεις της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ το Νοέμβριο 2023

Τον μήνα Νοέμβριο, το προσωπικό της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ με έδρα τη Λάρισα, στο πλαίσιο συνεργασίας με Δήμους, Φορείς και Υπηρεσίες συνέχισε τον σχεδιασμό νέων παρεμβάσεων, με απώτερο στόχο την ουσιαστική αντιμετώπιση των εξαρτήσεων από νόμιμες και παράνομες ουσίες στην ευρύτερη περιφέρεια της Θεσσαλίας.

Η Κινητή Μονάδα διατήρησε σταθερή εβδομαδιαία παρουσία στις περιοχές της Καρδίτσας και του Βόλου. Ειδικότερα, στον Βόλο παρείχε υπηρεσίες φροντίδας σε εξαρτημένους χρήστες με σκοπό την κινητοποίησή τους και τη μείωση της βλάβης. Στην Καρδίτσα, λειτούργησε ενημερωτικό περίπτερο στην πλατεία Ν. Πλαστήρα (Παυσίλυπο). Τα στελέχη της Κινητής Μονάδας επισκέφθηκαν το Συσσίτιο “Το Σπίτι της Αγάπης” και συζήτησαν με τους εξυπηρετούμενους για θέματα που αφορούν στις εξαρτήσεις. Έγινε ενημέρωση για την εβδομαδιαία παρουσία της Κινητής Μονάδας στην πόλη της Καρδίτσας, τις παρεχόμενες υπηρεσίες του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ και διανεμήθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό του θεραπευτικού προγράμματος. Σε συνεργασία με την ΜΚΟ “ΚΑΡΙΤΑΣ HELLAS” διανεμήθηκαν είδη ιματισμού σε εξυπηρετούμενους του Συσσιτίου.

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους εργαζόμενους της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Καρδίτσας “ΑΠΟΣΤΟΛΗ” με σκοπό τη δημιουργία ενός πλαισίου συνεργασίας.

Το προσωπικό της Κινητής Μονάδας σε συνεργασία με το προσωπικό του Συμβουλευτικού Κέντρου Τρικάλων του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ διατήρησαν σταθερή παρουσία (ανά 15 ημέρες) στην Καλαμπάκα, λειτουργώντας ενημερωτικό περίπτερο στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου. Υλοποιήθηκαν συναντήσεις με τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας και του Κέντρου Υγείας Δήμου Μετεώρων με σκοπό τη συνεργασία, ενώ διανεμήθηκε έντυπο υλικό στα Φαρμακεία της περιοχής και στον χώρο του ΚΑΠΗ.

 

 

 

Στα Τρίκαλα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Δήμαρχο Τρικκαίων, με σκοπό την ενημέρωσή του για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του θεραπευτικού προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ και τη συνεργασία σε επερχόμενες δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών.

Στον Δήμο Τεμπών, η Κινητή Μονάδα πραγματοποίησε εκπαίδευση για το προσωπικό του Προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” σε Γόννους, Συκούριο και Μακρυχώρι. Η αναγκαιότητα αυτής της συνάντησης προέκυψε λόγω της δυνατότητας που έχουν οι εργαζόμενοι του ΠΒΣ να εξυπηρετούν τους ωφελούμενους πολίτες κατ’ οίκον.

Τα στελέχη της Κινητής Μονάδας επισκέφθηκαν το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, όπου συζητήθηκε το φαινόμενο των εξαρτήσεων στην πόλη. Ακόμη, παρευρέθηκαν στο Συσσίτιο “Ο Επιούσιος”, συνομίλησαν με εξυπηρετούμενους σχετικά με τις νόμιμες και παράνομες εξαρτήσεις και τις παρεχόμενες υπηρεσίες του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ.

Η λειτουργία της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ με έδρα τη Λάρισα εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Δράσεις ενίσχυσης της Κοινωνικής Συνοχής και αντιμετώπισης της φτώχειας» του Ε.Π. «Περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα Θεσσαλίας 2021 - 2027» και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ),

 

Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και χωρίς λίστες αναμονής. 

 

ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Κύπρου 103, Τ.Κ.: 41222, Λάρισα

Τηλ.: 2410 555053 & 2410 253936

E-mail: kmlarissa@kethea-exodos.gr










Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.