Τελευταίες Ειδήσεις

Πόλεμος Ισραήλ- Χαμάς -IDF: «Έσπασε» η πρώτη γραμμή άμυνας της Χαμάς- Μάχες σώμα με σώμα

O Ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι τα χερσαία στρατεύματα «έσπασαν» την πρώτη γραμμή άμυνας της Χαμάς.


Οδιοικητής της 162ης Μεραρχίας των IDF, έλεγε νωρίτερα ότι οι δυνάμεις του ισραηλινού στρατού βρίσκονται αυτή τη στιγμή βαθιά μέσα στη Γάζα, «στις πύλες της πόλης της Γάζας».Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Ιτζίκ Κοέν τόνισε ότι τις τελευταίες πέντε ημέρες, «καταστρέψαμε μεγάλο μέρος των δυνατοτήτων της Χαμάς, επιτεθήκαμε στις στρατηγικές εγκαταστάσεις της, όλη τη συστοιχία εκρηκτικών της, τις υπόγειες σήραγγές της και άλλες εγκαταστάσεις που καταστρέψαμε πλήρως».
IDF: Άλλος ένας διοικητής της Χαμάς σκοτώθηκε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή


Μεταξύ των θυμάτων του χθεσινού βομβαρδισμού στην Τζαμπαλίγια, ήταν ο διοικητής της Χαμάς στην περιοχή, ο Ιμπραχίμ Μπιάρι, σύμφωνα με ανακοίνωση των IDF.Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις σφυροκοπούν τη Λωρίδα της Γάζας μετά την αιματοχυσία που προκάλεσε η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.


Την ίδια ώρα σημειώθηκε δεύτερο χτύπημα των ισραηλινών στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια μέσα σε 24ώρες, μετά τους νυχτερινούς βομβαρδισμούς.


Αξιωματούχος της Χαμάς απείλησε το Ισραήλ με νέες επιθέσεις αντίστοιχες εκείνης της 7ης Οκτωβρίου που χαρακτηρίστηκε ως «νέα 11η Σεπτεμβρίου», τονίζοντας ότι η οργάνωση είναι έτοιμη να πληρώσει το τίμημα.


Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό κανάλι LBC του Λιβάνου, ο Ανώτατος Πολιτικός Αξιωματούχος της Χαμάς, Γκαζί Χαμάντ εξέφρασε τις θέσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης αναφέροντας μάλιστα σε ιδιαίτερα σκληρό τόνο ότι κανείς δεν θα έπρεπε να τους κατηγορεί για ό,τι κάνουν και ό,τι θα εξακολουθήσουν έως ότου εξαφανιστεί το Ισραήλ.


«Το Ισραήλ είναι ένα κράτος που δεν έχει καμία θέση στα εδάφη μας και πρέπει να μετατοπιστεί γιατί η ύπαρξη του συνιστά στρατιωτική επιφυλακή και πολιτική καταστροφή στο αραβικό και ισλαμικό έθνος και αυτό πρέπει να τελειώσει. Δεν ντρεπόμαστε να το πούμε με όλη μας τη δύναμη. Πρέπει το Ισραήλ να διδαχθεί ένα μάθημα και θα το κάνουμε ξανά και ξανά.


Η πλημμύρα του Άλ Ακσά ήρθε μια φορά αλλά θα έρθει και δεύτερη και τρίτη και τέταρτη γιατί είμαστε αποφασισμένοι να επιλύσουμε το θέμα και έχουμε την ικανότητα να μαχόμαστε.


Θα πληρώσουμε το τίμημα; Ναι και είμαστε έτοιμοι να πληρώσουμε, μας αποκαλούν «Έθνος των Μαρτύρων» και είμαστε περήφανοι που θυσιάζουμε μάρτυρες.


Δεν θέλουμε να πειράξουμε πολίτες, αλλά υπήρξαν επιπλοκές στις μάχες στο πεδίο. Ήταν και το πάρτι στην περιοχή με πολλούς πολίτες και σε μεγάλη έκταση μεγέθους 40 χιλιομέτρων.


Η κατοχή πρέπει να λάβει τέλος.


Σε ερώτηση της δημοσιογράφου αν αναφέρεται σε κατοχή στην Λωρίδα της Γάζας,  ο Γκαζί Χαμάντ απάντησε αφοπλιστικά:


Όχι μιλάω για όλα τα παλαιστινιακά εδάφη» με την δημοσιογράφο να επανέρχεται ρωτώντας αν εννοεί τον εκμηδενισμό του Ισραήλ με τον Χαμάντ να απαντά : «Ναι φυσικά. Η ύπαρξη του Ισραήλ είναι παράλογη. Η ύπαρξη του Ισραήλ είναι που προκαλεί όλον αυτόν τον πόνο, το αίμα και τα δάκρυα. Το Ισραήλ φταίει, όχι εμείς, εμείς είμαστε τα θύματα της κατοχής. Τελεία. Για αυτό και κανείς δεν θα έπρεπε να κατηγορεί εμάς για αυτά που κάνουμε.


Στις 7 Οκτωβρίου στις 10 Οκτωβρίου στο ένα εκατομμύριο ότι κάνουμε είναι δικαιολογημένο».Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.