Τελευταίες Ειδήσεις

Nέα δημοσκόπηση: Πώς αξιολογούν οι πολίτες τους κυβερνητικούς χειρισμούς σχετικά με τις πλημμύρες στη Θεσσαλία


Υψηλά είναι τα ποσοστά της αδιευκρίνιστης ψήφου σύμφωνα με τα ευρήματα που παρουσιάστηκαν στο Β' μέρος της μεγάλης δημοσκόπησης της MRB για λογαριασμό του OPEN. Η δημοσκόπηση αναλύει επιπλέον το πώς αξιολογούν οι πολίτες τη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στη Νέα Υόρκη, τα μέτρα της κυβέρνησης για την ακρίβεια, τους κυβερνητικούς χειρισμούς σχετικά με τις πλημμύρες στη Θεσσαλία, αλλά και τη δημοτικότητα του Στέφανου Κασσελάκη.Υψηλά τα ποσοστά της αδιευκρίνιστης ψήφου


Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 21.4%- νούμερο πολύ μεγάλο για τόσο σύντομο χρονικό διάστημα μετά τις εκλογές. Από την αναγωγή αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι, ο ΣΥΡΙΖΑ, κρατάει το ποσοστό του αλλά υπάρχουν δύο κόμματα τα οποία ανεβαίνουν σημαντικά. Είναι το ΚΚΕ από το περίπου 7.5% πάει στο 9% και η Ελληνική Λύση, που από το 4,44% πάει στο 7.3%.


Υψηλή συσπείρωση η ΝΔ, χαμηλή στον ΣΥΡΙΖΑ 


Από τη δημοσκόπηση, επίσης, προκύπτει ότι, πολύ μεγάλη συσπείρωση εχει η ΝΔ .Το κυβερνών κόμμα έχει -παραδοσιακά- μεγάλη συσπείρωση, που αγγίζει το 85%.


Ο ΣΥΡΙΖΑ, πάλι, διατηρεί σταθερό το ποσοστό του, ωστόσο παρουσιάζει χαμηλή συσπείρωση, με ποσοστό 66.7%. Το κόμμα τις αξιωματικής αντιπολίτευσης δίνει διαρροές προς άλλα κόμματα, με ένα 12.5% των ψηφοφόρων του να δηλώνει ότι θα ψηφίσει άλλο κόμμα, την ίδια στιγμή, όμως, και οι εισροές του έχουν ενδιαφέρον, καθώς, όπως φαίνεται, ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει αλλά και παίρνει περίπου τα ίδια, και αυτό σημαίνει μία ανακατάταξη στη δομή του κόμματος.Πώς αξιολογούν οι πολίτες τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης


Όταν ρωτούνται αν τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης είναι αποτελεσματικά, μερικώς ή καθόλου, ένα 36% περίπου απαντά ότι τα μέτρα είναι μερικώς αποτελεσματικά ενώ υπάρχει κι ένα 55% που λέει ότι, τα μέτρα, δεν είναι αποτελεσματικά. Και μέσα στα κόμματα, όμως, οι ψηφοφόροι της ΝΔ θεωρούν ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει μερικώς το πρόβλημα της ακρίβειας σε ποσοστό 62,1%. Στην αντίστοιχοι ερώτηση οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για μερική αντιμετώπιση του προβλήματος σε ποσοστό 37.2%, ενώ, στην αδιευκρίνιστη ψήφο, την ίδια απάντηση έδωσαν σε ποσοστό 23.7% (περίπου ένας στους τέσσερις).


Στην αδιευκρίνιστη ψήφο, το ποσοστό των πολιτών που θεωρούν ότι η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει καθόλου το πρόβλημα της ακρίβειας φτάνει το 67.2% ενώ υπάρχει ένα σχεδόν 21% μεταξύ των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας, βαθμολογούν αρνητικά την κυβέρνηση.


Στην  αξιολόγηση των μέτρων το 8.1% των ερωτώμενων σημειώνει ότι, η κυβέρνηση έχει λάβει περισσότερα μέτρα απ’ ότι της επιτρέπει η κατάσταση της οικονομίας, 27.5% ότι είναι όσα αντέχει, ενώ υπάρχει ένα 56% που λέει ότι, τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση, είναι λιγότερα από αυτά που της επιτρέπει η οικονομία. Αν αθροίσει κανείς τα δύο ποσοστά που αξιολογούν θετικά την κυβέρνηση, προκύπτει ένα 35.6%, ποσοστό που είχε προεκλογικά.Πώς αξιολογούν τους κυβερνητικούς χειρισμούς σχετικά με τις πλημμύρες στη Θεσσαλία


Διχασμένοι παρουσιάζονται οι πολίτες και στις ερωτήσεις σχετικά με τους κυβερνητικούς χειρισμούς στις καταστροφικές πλημμύρες της Θεσσαλίας. Κατά 47.9%, λοιπόν, υποστηρίζουν ότι, το φαινόμενο ήταν τόσο μεγάλο που, όποια κυβέρνηση και να ήταν δεν θα μπορούσε να το αντιμετωπίσει ενώ, κατά 48% σημειώνουν ότι κάποια άλλη κυβέρνηση θα το αντιμετώπιζε αποτελεσματικότερα.
Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.