Τελευταίες Ειδήσεις

Σε έξαρση οι βίαιες επιθέσεις ανηλίκων: Άγριες συμπλοκές - Ανησυχητική αύξηση της παραβατικότητας


Αντιμέτωποι με ποινικές διώξεις είναι εδώ και λίγες ώρες οι 87 νεαροί που συνελήθησαν χθες το βράδυ, την ώρα που ετοιμάζονταν για ένα αιματηρό οπαδικό ραντεβού στα Βόρεια Προάστια.


Ντοκουμέντα

Δεκάδες μαθητές, από 14 μόλις ετών έως 17, στοιβαγμένοι ο ένας διπλά στον άλλο στο πεζοδρόμιο, έχουν ακινητοποιηθεί από δυνάμεις των ομάδων ΔΡΑΣΗ, ΟΠΚΕ και ΔΙΑΣ.


Η αστυνομία, όπως αποτυπώνεται και στα βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε το MEGA, μόλις έχει αποτρέψει ένα ακόμη αιματηρό ραντεβού μεταξύ ανηλίκων στα Βόρεια Προάστια. Ένα ραντεβού, που δόθηκε ανάμεσα σε μαθητές από το Νέο Ηράκλειο και τη Νέα Ιωνία, με αφορμή μία ποδοσφαιρική αναμέτρηση ανάμεσα στις ομάδες των δύο περιοχών.


Οι ανήλικοι ήταν εξοπλισμένοι με κροτίδες, μαχαίρια, ξύλινα ρόπαλα και μάσκες full face και είχαν δώσει το ραντεβού κοντά στο γήπεδο της Νέας Ιωνίας.


Ανησυχητικές διαστάσεις

Αρχικά η ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισε 23 άτομα εκ των οποίων οι 13 ήταν ανήλικοι ενώ σε άλλο σημείο βρέθηκαν 64 άτομα, από τους οποίους οι 49 ήταν κάτω των 18 ετών. Όλοι τους, σύμφωνα με τη δικογραφία, ετοιμάζονταν να συμπλακούν με απίστευτη αγριότητα.


Από την αστυνομία σχηματίστηκε δικογραφία, μεταξύ άλλων, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Με εντολή εισαγγελέα όλοι οι ανήλικοι οδηγήθηκαν στην Ευελπίδων, όπου στη θέα των μέσων ενημέρωσης, κάποιοι προκάλεσαν με χειρονομίες ακόμη και μέσα από τις κλούβες της ΕΛΑΣ.


Λίγη ώρα αργότερα η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος και των 87 συλληφθέντων για αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα, παραπέμποντάς τους να δικαστούν.


Με τη βία μεταξύ ανηλίκων να έχει πάρει διαστάσεις μάστιγας και τα αιματηρά περιστατικά να είναι συνεχή, ένα ακόμη περιστατικό καταγράφηκε στο Ναύπλιο, με την αστυνομία να προχωρά σε συλλήψεις 5 ανηλίκων, οι οποίοι επιτέθηκαν και χτύπησαν ανήλικο, επειδή υποστήριζε διαφορετική ομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.