Τελευταίες Ειδήσεις

Επετειακή εκδήλωση Πολυζωείου Ενοριακής Βιβλιοθήκης Διάβας.




Ένας χρόνος πέρασε από την λειτουργία της Πολυζωείου ενοριακής βιβλιοθήκης. Ήταν 27 Αυγούστου 2022 όταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών & Μετεώρων κ. Θεόκλητος τέλεσε τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης.

Το πρωί της Κυριακής στις 15 Οκτωβρίου 2023 στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Διάβας πραγματοποιήθηκε επετειακή εκδήλωση για τον ένα χρόνο λειτουργίας της βιβλιοθήκης. Την επίβλεψη της εκδήλωσης ανέλαβε η υπεύθυνη της βιβλιοθήκης Msc Βιβλιοθηκονόμος κα. Έφη Δούλη. Η κα. Δούλη σημείωσε πως η βιβλιοθήκη κατέχει ένα σημαντικό αριθμό μελών και τίτλων.

Η ίδια στην ομιλία της ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους λειτουργίας της βιβλιοθήκης διοργανώθηκαν πολιτιστικά δρώμενα με παρουσιάσεις βιβλίων από τους ίδιους τους συγγραφείς, αναγνώσεις και αφηγήσεις παραμυθιών, αλλά και πολλές ενδιαφέρουσες δραστηριότητες προώθησης και ενίσχυσης της φιλαναγνωσίας. Ανέφερε επίσης πως ‘’ σε μια βιβλιοθήκη αποτελεί επιδοκιμασία της φιλαναγνωσίας των μελών της και λειτουργεί και ως έμμεσο και παράπλευρο κίνητρο για την ενίσχυση και ανάπτυξη της αναγνωστικής συμπεριφοράς κυρίως των παιδιών και εφήβων, χωρίς αυτό βέβαια να αποκλείει και το ενήλικο κοινό της’’.

Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν ο Λευτέρης Σωτηρίου, η Ευαγγελία Κ. Πανάρα, η Χριστίνα Σωτηρίου, η Βασιλική Κουβάτα και η Έφη Μουζακιάρη. Τις βραβεύσεις έκαναν ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Διάβας κ. Φώτης Αλέκος, οι Εκκλησιαστικοί Σύμβουλοι κα. Μαρία Γκέτσιου και κα. Αμαλία Τσιαντίκου, η συνεργάτιδα του ενοριακού έργου κ. Λένα Λίτσιου και ο εφημέριος της ενορίας π. Ηρακλής Φίλιος.

Ο εφημέριος Διάβας, Αιδεσιμολογιώτατος π. Ηρακλής Φίλιος στον λόγο του αναφέρθηκε στον ζήλο και στην ανιδιοτελή προσφορά της κας. Έφης Δούλη, σημείωσε πως είναι πολύ χαρούμενος που έχει συνεργάτες όπως η ίδια στο ενοριακό έργο και της ευχήθηκε καλή πορεία στον τομέα της με κάθε καλό από τον Θεό.

Στο τέλος της εκδήλωσης της απένειμε τιμητική πλακέτα για την ανιδιοτελή προσφορά της στην Πολυζώειο Βιβλιοθήκη, ενώ ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα της πρόσφερε η εκκλησιαστική επιτροπή.

 

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

 

 




 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.