Τελευταίες Ειδήσεις

Μετέωρα-Άγιον Όρος 1929:Ὁ κρυμμένος θησαυρός του Princeton-Εγκαινιάστηκε η έκθεση φωτογραφίας στο ΚΕΓΕ Καλαμπάκας

 Σπάνιο φωτογραφικό υλικό το οποίο ανακαλύφθηκε στο Πανεπιστήμιο του  Princeton εκτίθεται από απόψε μέχρι και την 15η Ιανουαρίου του 2014 στο χώρο του ΚΕΓΕ Καλαμπάκας, με την εγκαινίαση της έκθεσης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της ΙΜ Σταγών και Μετεώρων και της Αγιορίτικης Εστίας.

Ο Μητροπολίτης κ. Θεόκλητος σε σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές για να εκτεθεί αυτό το μοναδικό υλικό στην Καλαμπάκα που αναμφίβολα δείχνει μοναδικές στιγμές από τα Μετέωρα και το Άγιον Όρος και αξίζει όπως τόνισε όλοι να την επισκεφτούν και να την θαυμάσουν.

Την ξενάγηση ανέλαβε εκπρόσωπος του ΔΣ της Αγιορίτικης Εστίας που μετέφερε τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Θεσσαλονίκης και ανέφερε χαρακτηριστικά πως το υλικό είναι τεράστιο ενώ ανάλογη έκθεση θα πραγματοποιηθεί και στις ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι εκτός του σπάνιου φωτογραφικού υλικού οι παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και μια ταινία διάρκειας 12 περίπου λεπτών με μοναδικές εικόνες από την ζωή εκείνης της εποχής στην Μετεωρίτικη πολιτεία, την Καλαμπάκα και την ευρύτερη περιοχή. 



















Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.