Τελευταίες Ειδήσεις

Μιχ. Χρυσοχοΐδης : Έρχονται 17 μονάδες εγκεφαλικών


Αποφασισμένος να επιφέρει αλλαγές στο χώρο της υγείας, εμφανίστηκε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ.


Με αφορμή την καρατόμηση του Διοικητή του Νοσοκομείου «Αγία Όλγα», ανέφερε :


 «Όταν ορκίστηκα υπουργός Υγείας κάναμε μία τηλεδιάσκεψη και κατέστησα σαφές ότι πρέπει να υπάρχει πλήρης ευθύνη για ζητήματα που άπτονται της υγιεινής των χώρων του νοσοκομείου αλλά και των ασθενών. Οι διοικητές πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση. Δεν θα υπάρξει ανοχή απέναντι σε αυτό. Υπάρχει ένα ζήτημα ευθύνης» είπε και υπογράμμισε ότι «Έως το τέλος του χρόνου έρχονται νέες διοικήσεις στα νοσοκομεία της χώρας.»


«130 νοσοκομεία και 150 κέντρα υγείας θα απορροφήσουν χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης. Αφορά την ριζική ανασύσταση του ΕΣΥ» είπε στη συνέχεια.


Για τις ελλείψεις στα φαρμακεία, ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι έλαβε αποφάσεις για την παράλληλη απαγόρευση εξαγωγών και τόνισε ότι «Σήμερα η Ελλάδα είναι η τελευταία χώρα σε ελλείψεις φαρμάκων στην ΕΕ».


Για την αποχώρηση του πρόεδρου του ΕΟΦ, Δημήτρη Φιλίππου, ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε ότι έληξε η θητεία του και ότι δεν παραιτήθηκε.


Σχετικά με την πολιτική που εφαρμόζεται στον Άγιο Σάββα, όπου ασθενείς με καρκίνο δέχονται τα φάρμακα για τις θεραπείες τους στο σπίτι, τόνισε ότι πρόκειται να εφαρμοστεί ευρύτερα.


«Θα επεκτείνουμε το πρόγραμμα σε όσους ασθενείς μπορούμε» ανέφερε ενώ μίλησε ακόμα για «Αποστολή των ακριβών φαρμάκων στο σπίτι του ασθενή για να μην περιμένουν στις ουρές στα φαρμακεία».


Ακόμα μίλησε για αλλαγές στο ΕΣΥ και στο ΕΚΑΒ. «Έρχονται 17 μονάδες εγκεφαλικών» τόνισε. Για τα νησιά είπε ότι η κυβέρνηση θα δώσει πολύ γενναία κίνητρα στους γιατρούς για να υπηρετούν στα νησιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.