Τελευταίες Ειδήσεις

Τρίκαλα: Μάχη με τα κουνούπια και κίνδυνος από τον Ιό του Δυτικού Νείλου


Μάχη για την καταπολέμηση των κουνουπιών δίνει το αρμόδιο Τμήμα της Αντιπεριφέρειας Τρικάλων που από τα χαράματα κάθε μέρα βρίσκεται στο πόδι.


Ο ψεκασμός σε αυτή τη φάση γίνεται με την υπόδειξη των γιατρών του ΕΟΔΥ που συλλέγουν κουνούπια απ΄ όλες τις περιοχές με στάσιμα νερά και όπου διαπιστώνουν πως κάποια από αυτά μεταφέρουν τον Ιό του Δυτικού Νείλου τότε σπεύδει συνεργείο για ψεκασμό ώστε να καταπολεμηθεί.


Ο κίνδυνος φυσικά παραμένει μεγάλο σε όλα τα σημεία του νομού όπου υπάρχει στάσιμο νερό και προς αυτή την κατεύθυνση έκρουσε το καμπανάκι με επιστολή του στον Μιχαλάκη και ο Ιατρικός Σύλλογος.


Παρέμβαση Ιατρικού Συλλόγου


«Θα θέλαμε σαν ιατρική επιστημονική κοινότητα, να σας επισημάνουμε την  ΑΜΕΣΗ παρέμβαση σας για την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος που προκύπτει μετά  την κακοκαιρία Daniel και την παραμονή μεγάλων ποσοτήτων ΣΤΑΣΙΜΟΥ ύδατος στις πλημμυρισμένες περιοχές και όχι μόνο. Η παραμονή αυτών των ποσοτήτων νερού , που όπως καταλαβαίνετε έχει επιμολυνθεί με φερτά υλικά, με την πρόσμιξη με λύματα, και εξαιτίας της ίδιας της χρονιότητάς του, αποτελεί την μεγάλη δεξαμενή μικροβίων και ανάπτυξης μεγάλου πληθυσμού κουνουπιών που επωάζονται και αυξάνουν.


Το κουνούπι αυτό, είναι δυνητικά ο υπαίτιος για νόσους όπως ο πυρετός του Δυτικού Νείλου , ο Δάγκειος πυρετός κλπ , που ο επιπολασμός τους αυξάνει την εποχή που διανύουμε (τέλη καλοκαιριού-αρχές φθινοπώρου).


Πριν φθάσουμε σε μη αναστρέψιμες καταστάσεις, όταν θα είναι δύσκολη η αντιμετώπιση τέτοιων περιπτώσεων (δεδομένου ότι δεν υπάρχει θεραπεία των νόσων αυτών) επισημαίνουμε την


Άμεση και απόλυτη ανάγκη για αεροψεκασμούς στις πληγείσες περιοχές καθώς και σε όλο το Νομό.

Την εύρεση τρόπων απολύμανσης των περιοχών, δεδομένου ότι καιροφυλακτούν και αρρώστιες από τρωκτικά, πχ λεπτοσπείρωση.

Παρότρυνση των πολιτών να φορούν προστατευτική στολή ή χοντρά ρούχα ,γάντια ,μάσκες  στην καθαριότητα των σπιτιών τους στις περιοχές αυτές και γενικά οι πολίτες να παίρνουν μέτρα ατομικής προστασίας έναντι των κουνουπιών  π.χ μακριά ρούχα, αντικουνουπικά».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.