Τελευταίες Ειδήσεις

Market pass και youth pass έρχονται από ΣεπτέμβρηΤον Σεπτέμβριο αναμένεται να δουν διπλή δόση οι δικαιούχοι του market pass, μετά την τρίμηνη παράταση που έδωσε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Αξίζει να τονιστεί ότι οι παλαιοί δικαιούχοι δεν χρειάζεται να κάνουν νέα αίτηση, ενώ οι νέοι δικαιούχοι θα περιμένουν να ανοίξει η πλατφόρμα στο τέλος Αυγούστου. Παράλληλα τον Σεπτέμβριο, αναμένεται και η καταβολή του Youth Pass στους νέους.


Ωστόσο εκείνο που πρέπει να προσέξουν όλοι οι δικαιούχοι, παλιοί και νέοι, ότι πρέπει να σπεύσουν για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων καθώς περίπου 900.000 φορολογικές δηλώσεις είναι σε εκκρεμότητα και το market pass εξαρτάται από τα δηλωθέντα εισοδήματα του 2022.


Σημειώνεται ότι η επιδότηση του 10% επεκτείνεται και καλύπτει την περίοδο Αυγούστου – Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου. Άρα μέχρι τον Οκτώβριο θα ισχύει ο νέος κύκλος του market pass και είναι από 22 έως 100 ευρώ τον μήνα και εξαρτάται από τον αριθμό των μελών της οικογένειας.


Τα ποσά αυτά θα τα λάβουν στο 100% όσοι ζητήσουν να πιστωθούν στην άυλη ψηφιακή κάρτα. Όσοι επιλέξουν τον τραπεζικό λογαριασμό θα τα λάβουν κουρεμένα κατά 20%, άρα θα λάβουν το 80% του ποσού.


Οι πληρωμές του youth pass


Τον Σεπτέμβρη και απ’ ότι φαίνεται κάθε Σεπτέμβρη διότι είναι ένα μόνιμο μέτρο όπως έχει διευκρινίσει το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών οι νέοι που κλείνουν τα 18 ή 19 έτη θα λάβουν το youth pass το οποίο είναι 150 ευρώ. Και εδώ υπάρχει διπλή δόση, αλλά δεν θα καταβληθεί τον Σεπτέμβρη.


Δηλαδή όποιος νέος για παράδειγμα έκλεισε πέρυσι τα 18 και φέτος στα 19, θα λάβει τον Σεπτέμβρη 150 ευρώ για την περσινή χρονιά και του χρόνου θα λάβει 150 ευρώ για τη φετινή χρονιά που έκλεισε τα 19. Συνοπτικά η διπλή δόση αφορά όσους και όσες έχουν γεννηθεί μετά το 2004.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.