Τελευταίες Ειδήσεις

Δήλωση διάψευση Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου


Διαψεύδει ο Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης Χρυσόστομος δημοσίευμα  που τον φέρνει να ενδιαφέρεται να διαδεχθεί τον παραιτηθέντα Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο


Η δήλωσή του 


Τις τελευταίες ώρες κατόπιν ενός σημαντικού Εκκλησιαστικού γεγονότος, όπως είναι αυτό της παραίτησης του πολιού Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, έχει έρθει στη δημοσιότητα χωρίς καμία προσωπική μου εμπλοκή ένα δημοσίευμα που αφορά σε σενάρια διαδοχής του σεβαστού αυτού Ιεράρχου από το πρόσωπό μου.Αρχικά αντιμετώπισα το δημοσίευμα χαμογελώντας με απορία. Ωστόσο η διάσταση που έλαβε και ο καταιγισμός τηλεφωνημάτων και μηνυμάτων με αναγκάζουν να απαντήσω.


Η Εκκλησία της Θεσσαλονίκης αποτέλεσε για εμένα οικεία, διδασκαλείο, καταφύγιο, χώρο πολλής διακονίας και θυσίας και ανάλωσης προσωπικής για την αγάπη του Χριστού. Αυτή επίσης ήταν και η Εκκλησία η οποία ανέδειξε την ελαχιστότητά μου μεταφυτεύοντάς με στην Εκκλησία των Τρικάλων. 


Στη συνέχεια η Εκκλησία της Ελλάδος τίμησε εμένα τον σμικρότατο αναβιβάζοντάς με στο υψηλό αξίωμα της Αρχιερωσύνης ζητώντας μου να αφιερώσω θυσιαστικά τη ζωή μου στη διακονία του λαού των Τρικάλων! Σε αυτή τη διακονία αγωνίζομαι να ανταπεξέλθω με κόπο και αφοσίωση αλλά κυρίως με αγάπη! Θέλω λοιπόν να διαβεβαιώσω τους πάντες τόσο τον κλήρο και τον λαό των Τρικάλων όσο και κάθε ενδιαφερόμενο να γνωρίσει τις προθέσεις μου ότι ουδέποτε θα εγκαταλείψω το εμπιστευθέν μοι ποίμνιο, το οποίο θα διακονήσω με αγάπη όσο μου το επιτρέψει ο Θεός.


Τα δημοσιεύματα αυτά δεν περιέχουν κανένα στοιχείο προσωπικής μου επιθυμίας ή επιδίωξης. Η Εκκλησία θα συνέλθει εν καιρώ και θα αποφασίσει ποιος θα είναι ο νέος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης. Σε ότι ωστόσο αφορά εμένα θέλω να δηλώσω εμφατικά και επαναλαμβανόμενα ότι δεν αφήνω τη Μητρόπολη και τον λαό της καρδιάς μου για κανέναν άλλον.


Με αισθήματα συστολής και αμηχανίας, 


+ Ο Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης Χρυσόστομος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.