Τελευταίες Ειδήσεις

Καιρός: Αλλάζει το σκηνικό με ισχυρούς ανέμους και καταιγίδες στις 10/8 - Σε περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία


Δρόσισε κάπως ο καιρός κάτι που αναμένεται να διαρκέσει μέχρι και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, με ένα διάλειμμα κακοκαιρίας την Πέμπτη 10/08.


Χαρακτηριστικά, είναι όσα είπε ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ Παναγιώτης Γιαννόπουλος που τόνισε πως «αυτές οι ημέρες, αυτή η εβδομάδα είναι οι πιο δροσερές του διμήνου Ιουλίου-Αυγούστου. Σίγουρα».


Παράλληλα, ο κ. Γιαννόπουλος προειδοποίησε για μεταβολή του καιρού με καταιγίδες την Πέμπτη 10/8.


Ειδικότερα, ανέφερε: «Όμως η Πέμπτη, να το πούμε από σήμερα, θα έχει μία αλλαγή ο καιρός. Μην εντυπωσιαστούν ξαφνικά κάποιοι. Την Πέμπτη θα έχουμε καταιγίδες το μεσημέρι στη Μακεδονία και με τα βραδινά στοιχεία και στη Θεσσαλία».


«Εδώ είναι το σύστημα της Πέμπτης. Θα δείτε θα έχει και αρκετές καταιγίδες, τώρα αν θα έχουν και ανέμους και μπουρίνια δεν το ξέρω αυτό. Πάντως θα είναι μία αλλαγή του καιρού, μεσημέρι - απόγευμα Μακεδονία, Θεσσαλία καταιγίδες», πρόσθεσε δείχνοντας το χάρτη.


Δροσερός και ηλιόλουστος ο καιρός τις επόμενες μέρες


Νωρίτερα, ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος ανέφερε στην τελευταία του πρόγνωση στην ΕΡΤ ότι όλη την εβδομάδα που διανύουμε θα είναι δροσερός και ηλιόλουστος ο καιρός, με την Αθήνα να μην βλέπει θερμοκρασίες πάνω από 34-35 βαθμούς Κελσίου, όμως υπάρχουν και κακά μαντάτα για τους αδειούχους του Δεκαπενταύγουστου.


Πιο αναλυτικά, το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού των επόμενων ημερών και έως και την Τρίτη, 15 Αυγούστου, θα είναι οι πολύ ισχυροί άνεμοι στα πελάγη και κυρίως στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο την Τετάρτη και θα κυμαίνεται μετά από πολλές πολλές ημέρες στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.


Από Παρασκευή θα υπάρχουν ξανά βοριάδες στο Αιγαίο, ενώ το μελτέμι αναμένεται να κρατήσει για πολλές μέρες.


Σύμφωνα με τον ίδιο: «Θα φυσάει πολλές μέρες. Μέχρι της Παναγίας, δεν περιμένουμε κάτι. Θα κρατήσει το μελτέμι ο καιρός στο Αιγαίο. Αποκλείεται να έχουμε απαγορευτικά πάνω από 9 μποφόρ».


Από εκεί και πέρα, δεν υπάρχουν ενδείξεις για κάποιον καύσωνα μέχρι τις 23 Αυγούστου: «Φαίνεται να ανεβαίνει λίγο η θερμοκρασία από τις 17-18 Αυγούστου, μέχρι τις 23 Αυγούστου κάποιος καύσωνας δεν φαίνεται».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.