Τελευταίες Ειδήσεις

Aνδρέας Μπαμπάνης. Ανακοίνωση υποψηφιότητας ως δημοτικού συμβούλου Δήμου Μετεώρων, με τον ΣΥΝδυασμό “Ανοιχτοί Ορίζοντες” του Σωτήρη Παπαχρήστου.


Συνδημότισσες, συνδημότες.

 

Είμαι ο Ανδρέας Μπαμπάνης με καταγωγή από τη Νέα Ζωή Καλαμπάκας. Μοιράζω τον χρόνο διαμονής μου ανάμεσα στην Λάρισα και την Καλαμπάκα, ενώ στοχεύω σε μία μόνιμη διαμονή στον αγαπημένο μου τόπο.

 

Εξήντα ετών και συνταξιούχος εκπαιδευτικός πλέον.

Παντρεμένος με την Αγγελική Αρσενίου, με την οποία έχουμε τέσσερα κορίτσια και μία υπέροχη εγγονή.

 

Υπήρξα μέλος του “μορφωτικού συλλόγου αρβανιτόβλαχων Νέας Ζωής” ενώ συνεχίζω τα τελευταία επτά χρόνια ως πρόεδρος του.

 

Η σύζυγος μου διακρίνεται για την ίδια αγάπη με εμένα. Πολιτισμός και εκπαίδευση. Πολιτισμική αγωγή θα έλεγα καλύτερα.

 

Με την βοήθεια της, κατάφερα να  φτιάξω μία βιβλιοθήκη χιλίων πεντακοσίων βιβλίων και ένα λαογραφικό μουσείο.

 

Σε έναν Δήμο που φημίζεται για τους πολιτιστικούς του θησαυρούς αλλά και το απαράμιλλο φυσικό του κάλλος, είναι λογικό οι προτεραιότητες μου να είναι ανάλογες.

 

Μουσεία της πόλης. Ανελλιπής λειτουργία, φροντίδα και προώθηση τους. Μέριμνα και στήριξη στα λαογραφικά μουσεία που υφίστανται στα χωριά μας.

Θρησκευτικά και πολιτιστικά μνημεία. Είναι πολλά και διάσπαρτα. Αναστηλώσεις, ανακαινίσεις, φροντίδα και σήμανση στους δρόμους που οδηγούν σε αυτά και τέλος ανάδειξη και προβολή τους στο γενικό τουριστικό project του Δήμου. Συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις και συνέδρια με θέμα τον πολιτισμό και τον θρησκευτικό τουρισμό. Εξωστρέφεια.

Ο Αγροτουρισμός, ο περιηγητικός, ο ορειβατικός, ο αθλητικός και ο θρησκευτικός τουρισμός θα προωθήσουν το τουριστικό μας πλεονέκτημα δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.

Εσωτερικό οδικό δίκτυο. Μία ευρωπαϊκή πόλη πολιτισμού, πρέπει να διαθέτει τις ανάλογες υποδομές για να φιλοξενήσει και να αυξήσει τον χρόνο διαμονής των επισκεπτών της. Η φροντίδα του εσωτερικού οδικού δικτύου, οι μονοδρομήσεις, οι πεζοδρομήσεις, οι ράμπες ΑΜΕΑ, θεωρούνται αυτονόητα.

 

Επιλέγω “Ανοιχτούς Ορίζοντες” του Σωτήρη Παπαχρήστου, αρχικά για το δημοκρατικό του ήθος και ύφος.

Αμέσως μετά για την εμπειρία, την τεχνογνωσία και το συνολικό του όραμα για τον τόπο.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.